kuba_wrx Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Cześć, Większość z Was ma u siebie dodatkowe wskaźniki, moje pytanie to którędy najwygodniej przeciągnąć kable od komory silnika do wnętrza ? Auto to WRX Bug Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 jest temat na ogólnym o wskaźnikach... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrumque Posted May 24, 2015 Share Posted May 24, 2015 Cześć, Większość z Was ma u siebie dodatkowe wskaźniki, moje pytanie to którędy najwygodniej przeciągnąć kable od komory silnika do wnętrza ? Auto to WRX Bug Pozdrawiam. Nie wiem jak w BUGu ale w moim lanosie - zrezygnowałem z nurkowania pod auto, szukania przelotek w grodzi, gdzie kable od silnika idą itd... Zdjąłem lewe nadkole (od strony kierowcy) - i tam też idzie na wierzchu cała wiązka kabli (od skrzynki bezpiecznikowej koło akumulatora) i wchodzi do kabiny (do bezpieczników pod kierownicą) - mniej-więcej przy nogach kierowcy jest tam guma-uszczelnienie przez które przechodzi wiązka, i da się przez to przełożyć jeszcze swoje kable - ja dorobiłem w gumie otwór i przełożyłem całego peszla fi10 między kabiną a komorą silnika, więc przerzucenie kolejnego kabla to nie problem. Nie wiem jak w BUGu ale u mnie nadkole przykręcone jest na górze (śruby do reszty budy pod krawędzią maski), jedna śruba widoczna po otwarciu drzwi, jedna pod plastikową wkładką w rogu szyby (wkładka wkładana na zatrzask), oraz jedna śruba przy zawiasie drzwi (pod kratką-dokładką STI, która też tylko na kołki na wcisk jest do budy montowana). Jest jeszcze śruba z przodu - pod reflektorem - i jej nie trzeba odkręcać (nadkole odejdzie na dobre 10-20cm jak na zawiasie bez jej zdejmowania). Tak więc jakieś 6-7 wkrętów i masz dostęp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts