Jump to content

wymiana cewki zapłonowej w WRX

well

Recommended Posts

Witam,

mam problem, przy przyspieszaniu w okolicach 4000-6000 obrotów silnik "dławi się" kilka razy... trwa to ułamki sekund.

Byłem u mechanika, jednego, drugiego, komputer wyrzucił jakieś błędy, które zintrepretowali obaj jako problem z cewką zapłonową.

I teraz pytanie: czy da się wymienić tę cewkę bez wyjmowania silnika? Ktoś coś wie? Pomoże? (Tamci mechanicy się tego nie podejmują)

Subaru WRX 2.0 2002 r. 218km

pozdrawiam,

Michał

Da się. Od strony pasażera wymontowujesz filtr powietrza z puchą, od kierowcy zbiorniczek na płyn do spryskiwaczy + aku.

Dostęp nie jest może jakiś nad wyraz wygodny, ale bez problemu do zrobienia we własnym zakresie.

Edited by monsieurboxeur

Witam,

mam problem, przy przyspieszaniu w okolicach 4000-6000 obrotów silnik "dławi się" kilka razy... trwa to ułamki sekund.

Byłem u mechanika, jednego, drugiego, komputer wyrzucił jakieś błędy, które zintrepretowali obaj jako problem z cewką zapłonową.

I teraz pytanie: czy da się wymienić tę cewkę bez wyjmowania silnika? Ktoś coś wie? Pomoże? (Tamci mechanicy się tego nie podejmują)

Subaru WRX 2.0 2002 r. 218km

pozdrawiam,

Michał

wymiana cewki to max. pół godz. , jeśli mechanicy sie tego nie podejmują to oznacza że nie sa pewni diagnozy :) i sie boją że po wymianie cewki bedzie to samo . Podjedź do kogoś kto to prawidlowo zdiagnozuje , zanim wymienisz pół auta i jeszcze bardziej popsujesz .