well Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Witam, mam problem, przy przyspieszaniu w okolicach 4000-6000 obrotów silnik "dławi się" kilka razy... trwa to ułamki sekund. Byłem u mechanika, jednego, drugiego, komputer wyrzucił jakieś błędy, które zintrepretowali obaj jako problem z cewką zapłonową. I teraz pytanie: czy da się wymienić tę cewkę bez wyjmowania silnika? Ktoś coś wie? Pomoże? (Tamci mechanicy się tego nie podejmują) Subaru WRX 2.0 2002 r. 218km pozdrawiam, Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 (edited) Da się. Od strony pasażera wymontowujesz filtr powietrza z puchą, od kierowcy zbiorniczek na płyn do spryskiwaczy + aku. Dostęp nie jest może jakiś nad wyraz wygodny, ale bez problemu do zrobienia we własnym zakresie. Edited May 20, 2015 by monsieurboxeur Link to comment Share on other sites More sharing options...
well Posted May 20, 2015 Author Share Posted May 20, 2015 Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Witam, mam problem, przy przyspieszaniu w okolicach 4000-6000 obrotów silnik "dławi się" kilka razy... trwa to ułamki sekund. Byłem u mechanika, jednego, drugiego, komputer wyrzucił jakieś błędy, które zintrepretowali obaj jako problem z cewką zapłonową. I teraz pytanie: czy da się wymienić tę cewkę bez wyjmowania silnika? Ktoś coś wie? Pomoże? (Tamci mechanicy się tego nie podejmują) Subaru WRX 2.0 2002 r. 218km pozdrawiam, Michał wymiana cewki to max. pół godz. , jeśli mechanicy sie tego nie podejmują to oznacza że nie sa pewni diagnozy i sie boją że po wymianie cewki bedzie to samo . Podjedź do kogoś kto to prawidlowo zdiagnozuje , zanim wymienisz pół auta i jeszcze bardziej popsujesz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 @@well,masz LPG? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts