_chester_ Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 (edited) Hejka, od blisko dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem Bloba STI z 2003r z silnikiem 2.0. Auto kupiłem dosyć impulsywnie od mojego kolegi który po długich poszukiwaniach znalazł bezwypadkowy egzemplarz w UK i przełożył go dla siebie. Mimo, że wcześniej miałem kilka mocnych autek, niespecjalnie pałałem miłością do Subaru, jednak już po krótkiej przygodzie z tym modelem zmieniłem zdanie. Auto nie tylko dające sporo frajdy, ale przede wszystkim przyjemne, którym z powodzeniem można poruszać się po torze czy pojechać po świeżutkie bułeczki i przede wszystkim po remapie palące. Modyfikacje w aucie:-Przelotowy Układ wydechowy Milltek 2.5"-Irydowe świece NGK-Pompa Walbro 255-Monitoring Ecu PSI3 -Sprężyny prodrive -Felgi ATS 17" /Zima - Stock STI -Remap by Ecu-Tune.PL ZIMA: Autko z UK przyjechało po remapie, jednak nie do końca byłem usatysfakcjonowany napisanym programem, zrobiłem więc mapę od nowa dzięki czemu auto okazało się znacznie szybsze i co ważne po dopieszczeniu mapy zaczęło palić normalne ilości paliwa . Mam okazję jeździć żwawymi autami, z uwagi na strojenia którymi się zajmuję więc jakoś specjalnie się nie podniecałem osiągami STI, jednak po konfrontacji z kilkoma teoretycznie mocniejszymi autami które powinny zrobić z niemalże seryjnego subaru wiatrak, zaciekawiony postanowiłem odwiedzić hamownię w celu weryfikacji tego co drzemie pod maską. MOC: 349KM i 435Nm Subaru nie jest żądnym torowym egzemplarzem, chłostanym przy każdym odpaleniu. Jest moim kolejnym autem, które grzecznie czeka w garażu na dzień kiedy może sprawić mi radość z jazdy wyjeżdżając na miasto. PS Zabaweczka którą zamieniłem na STI: Edited May 15, 2015 by _chester_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stick Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 A gdzie forumowa trzoda... ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel szuszu Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 2003 to juz 12 auto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adijocker Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Sam mam bloba i jestem w nim zakochany, ale gdybym miał taką s14 do tego przełożoną to w życiu bym nie zamienił nawet na STI Nie wiem jak auto się eksploatowało, ale moim zdaniem to dużo większy rodzyn od Subaryny, Mimo wszystko piękny Blobik : > Link to comment Share on other sites More sharing options...
_chester_ Posted May 17, 2015 Author Share Posted May 17, 2015 Sam mam bloba i jestem w nim zakochany, ale gdybym miał taką s14 do tego przełożoną to w życiu bym nie zamienił nawet na STI Nie wiem jak auto się eksploatowało, ale moim zdaniem to dużo większy rodzyn od Subaryny, Mimo wszystko piękny Blobik : > Masz rację, na pewno jest to rzadziej spotykane auto, które wzbudza zdecydowanie większe zainteresowanie niż Subaru, których na ulicach jest sporo. Był to jednak już mój drugi nissan, z którym bawiłem się kilka lat i w zasadzie osiągnąłem to co chciałem więc stwierdziłem że pora spróbować czegoś innego . Są to dwa zupełnie różne auta, zarówno pod względem osiągów jak i użytkowania. Jedno typowo sportowe, niepraktyczne, drugie z wyglądu rodzinny sedanik ze skrzydłem sprawnie poruszający się w każdych warunkach, którym śmiało można pojechać na wakacje i na tor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts