krzysiek933 Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Witam Przy jeździe w kółko w prawo albo opuszczaniu ronda z tylnego lewego koła albo jego okolic wydobywa się dosyć dziwny dźwięk takie jakby trzeszczenie podobne do dźwięku tankowania gazu kiedy butla jest już prawie pełna dźwięk jest ciągły , nieprzerwany aż do momentu wyprostowania auta , pojawia się to częściej jak auto jest obciążone pasażerami do tej pory popsikałem gumowe elementy zawieszenia wd-40 oraz sprawdziłem mocowania poduszki amortyzatora do kielicha Podczas bujania auta na boki ten dźwięk nie występuje Impreza 2.0 sedan Pozdrawiam i proszę o pomoc ; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koszykbb Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Przegub? Link to comment Share on other sites More sharing options...
quba_vip Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Zmieniałeś może ostatnio felgi, założyłeś większe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tranquilizer Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 Przegub albo lozysko piasty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek933 Posted May 15, 2015 Author Share Posted May 15, 2015 Zmieniałem opony z 195/55/15 ma 195/65/15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
quba_vip Posted May 15, 2015 Share Posted May 15, 2015 (edited) Obejrzyj dobrze nadkola, i opony. Bardzo możliwe, że gdzieś obciera na zakrętach przy wyższym kapciu. Jeśli to nie to, to stawiam na przegub. Edited May 15, 2015 by quba_vip Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek933 Posted May 18, 2015 Author Share Posted May 18, 2015 Obejrzyj dobrze nadkola, i opony. Bardzo możliwe, że gdzieś obciera na zakrętach przy wyższym kapciu. Jeśli to nie to, to stawiam na przegub. Sprawdzone , nic takiego nie widzę ale przegub sprawdzę u mechanika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts