Łukasz Liwoch Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Witam Ma ktoś może link do filmika dzwieku silnika obróconej panewki w SBD. Po przejechaniu 5tys km od wymiany dwumasu, mam bicie na pedale sprzęgła i stuki w obrebie skrzyni biegów zmieniające się w zależności od stopnia wciśniecia sprzęgła. Mój mechanik powiedział ze to klasyczny objaw rozwalonej dwumasy. Zamówił mi nową, a obecną bedzie reklamował. Możliwe by dwumas rozleciał się po tak małym przebiegu. Dwumas to SACHS, koszt 1700zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjak Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 Możliwe by dwumas rozleciał się po tak małym przebiegu. Znane są przypadki rozlecenia się dwumasu po 1500 km, więc możliwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz77b Posted May 14, 2015 Share Posted May 14, 2015 A jak najbardziej. Mi w innym aucie poszło po 800 km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz123 Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 to z czego robią te dwumasy? Może źle jeździcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts