Jump to content

Podświetlenie palenu radia

dedecjusz

Recommended Posts

Nie działa od momentu zakupu samochodu. Raz tylko jakimś cudem się zapaliło i działało przez pół dnia, potem znów padło. W nocy ciężko jest trafić w odpowiedni guzik. Jak się za to zabrać? Może jest jakiś włącznik do tego, który wtedy przypadkiem wcisnąłem :) ?

Nie wiem czy padło Ci całkowicie czy tylko słabo świeci.

Jak to drugie, to wciśnij guzik "power/volume" (ten koło którego jest napisane bodajże "bright") i jednocześnie przekręć.

Napisz jeszcze czy radio gra, najlepiej sprawdzić styki na panelu jeśli jest do ściągnięcia, ewentualnie mogły się diody w panelu spalić.

Edited by demasoni

Mam do sprzedania fabryczne radio z Forestera 2005 za grosze jakby co. ;)

Obawiam się, że problem tkwi w samym radiu. Zewnętrznie raczej nic nie steruje podświetleniem fabrycznego radia. Być może trzeba coś przelutować, ale to robota dla elektronika. Dziwne trochę bo te radyjka fabryczne VDO wydawały mi się niezniszczalne.

Edited by Tomasz_555

czołem miałem ten sam problem pojechałem do człowieka i na al krakowska w warszawie i zrobił w pół godziny

Kontakt - Mikar - car audio, home audio, cb radio
www.mikar.com.pl/kontakt.php

Mikar Jacek Kawa Al. Krakowska 123 02-180 Warszawa tel. (022) 886-63-57, 886-17-68, 886-86-86. Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godzinach 9 - 17.

• 3 weeks later...