kancelista1 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Witam, od dwóch dni mam zapalone na stałe dwie kontrolki, a mianowicie check engine oraz kontrola trakcji (czyli samochodzik z poślizgiem:). Czy ktoś z Was miał już taki przypadek? W dniu, kiedy te dwie kontrolki zapaliły się na stałe, zimny silnik pracował nierówno. Jednak po jego rozgrzaniu wszystko wróciło do normy. Co więcej, efekt nierównego silnika już nie powrócił. Pojutrze jadę w dłuższą trasę i zastanawiam się (bo nie mam szans na miejsce w serwisie w tak krótkim czasie), czy jazda z tymi dwiema włączonymi kontrolkami jest bezpieczna, no albo powiedzmy nie powinienem aż tak się przejmować? Będę wdzięczny za drobne podpowiedzi:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Te kontrolki to taki błąd ogólny. Musisz podpiąć się kompem żeby dowiedzieć się więcej. Ja bym to raczej zrobił... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz22 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 W volvo, dokładnie takie same kontrolki oznaczały w moim przypadku wymiane czujników, oraz samego filtra DPF ( precz z taką ekologią ) ale to volvo bez kompa sie nie obejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts