kulczyk Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Cześć mam do was pytanko, czy zdażylo sie komuś zeby downpipe pekl przy turbinie praktycznie na okrąglo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 Jeśli nie masz złącza elastycznego i nie był przymocowany do skrzyni biegów to wtedy on się przemieszcza wraz z silnikiem i może pęknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted May 11, 2015 Author Share Posted May 11, 2015 (edited) No to musze cos pokombinowac bo wlasnie mi dzis tak pękł przy samej turbinie. W ktorym miejscu powinno byc to zlącze? Edited May 11, 2015 by kulczyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 A to już zależy od całego układu wydechowego jaki tam masz gdzie go wspawać. Ja u siebie mam serie z dwoma katami bez złącza elastycznego i jedynie przedmucha uszczelkę środkowego za katem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Jakos tlumikarz bedzie musial to rozwiazac tylko ciekawe czy taki downpipe nie jest za cienki zeby go spawac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciej Pawlaczyk Posted May 18, 2015 Share Posted May 18, 2015 spawać da rade tylko i tak jak mówi adk90 zamocuj do skrzyni / silnika nie do budy mi pękł właśnie łącznik elastyczny na up pipe bo nie miałem zamocowanego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts