Jump to content

Forek I - wymiary bagażnika

pajac_am

Recommended Posts

Hej,

Byłby ktoś z posiadaczy Forków 1 generacji przed liftem, uprzejmy i podałby mi wymiary przedstawione na poniższym zdjęciu?:

1c89fd9f510a6c6bgen.jpg

Czyli:

A: szerokość w najwęższym miejscu (chyba, że po klapnięciu oparć gdzieś jest jeszcze węziej)

B: szerokość na wlocie

C: wysokość (tylko konkretnie w zaznaczonym miejscu, tam gdzie dach jest najniżej)

Dodatkowo jak komuś się chce to proszę o długość bagażnika do siedzeń i po złożeniu oparć tylnej kanapy, do przednich foteli (przy skrajnych ustawieniach przednich foteli)

Z góry dzięki.

Edited by pajac_am

Hej.

Najwygodniej by było, jakby ktoś miarkę wziął i wymierzył. Ale rzuć okiem tu:
https://www.driverside.com/specs/subaru-forester-1998-2536-5262-0?style_id=14089

Moim zdaniem interesują Cię Rear Door Opening Height, Rear Door Opening Width oraz Cargo Box Width @ Wheelhousings. Przy czym druga wartość najpewniej pokazuje to najszersze miejsce z wcięciem, a nie to, które Ciebie interesuje, ale jakiś początek masz.

Jaka dokładność potrzebna? co do 0,1mm czy od 1 cm?

A-94cm - mierzone na samej górze tuż pod plastikiem

B-108cm - mierzone nad zaślepką poniżej strzałki

B-110cm - mierzone pod zaślepką powyżej strzałki

C-77cm - tu uwaga: mierzyłem prostopadle plastik-tapicerka ze względu na fakt, że dół jest bardziej wysunięty niż góra; chyba że potrzebujesz nieprostopadły wymiar plastik-plastik?

Jak coś jeszcze potrzeba to pisz, domierzę

• Upvote 1

Najważniejszy dla mnie był wymiar A, czyli najwęższe miejsce między bagażnikiem, a kabiną.

@@xdavidx, jeżeli tapicerka na nadkolach jest pionowa i na dole jest tyle samo co na górze pod tymi plastikami jak piszesz, czyli 94 cm, to mi wystarczy. Także dziękuję ;) 

93,7cm - najmniejszy wymiar jaki złapałem. Tapicerka nie jest idealnie prostopadła w tym miejscu.

A jakbyś potrzebował 'ugrać' kilka dodatkowyc cm to moża tą tapicerkę (tapicerka boczna wraz z plastikiem osłaniającym rolkę pasa) zdjąć.