baca Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Witam, może ktoś wie, robił... Szukam kamery cofania NTSC dedykowanej pod blendę do Lanosa. Będę zobowiązany za każde info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek-malopolska Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 udało się coś zakupić? Chciałem w niedługim czasie również zamontować takie "akcesorium" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb2004 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Swego czasu zgłębiałem temat i generalnie najbardziej polecanymi do GH / GR są kamery Kenwood. W dwóch punktach Car Audio do których dzwoniłem tylko takie mi oferowali razem z montażem - co do innych (tańszych) twierdzili, że raz działają a raz nie więc nie chcą się bawić w nic innego. Na http://www.iwsti.com/forums/gr-ice-security/220462-oem-navigation-backup-camera-faq.html jest też wątek poświęcony kamerom i również tam najczęściej skazują na Kenwooda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek-malopolska Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Ooo przydatny link - dziękuje bardzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
usa Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 Link przydatny, również dziękuję. Ale montaż na obrazku jak dla mnie mocno partyzancki - zwłaszcza w tych kolorach - czarny, mocno wystający uchwyt na srebrnym tle. W porównaniu z fabrycznymi kamerkami w innych autach trochę jak prowizorka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb2004 Posted June 29, 2016 Share Posted June 29, 2016 (edited) Na 4 stronie jest zdjęcie jakiś koleś zamontował wynalazek o nazwie Boyo vtb123hd i twierdzi, ze mu działa. A na pewno lepiej wygląda :-) Tego Kenwooda myślę też można zamontować w znacznie lepszy sposób (bez tej nóżki). P.S. Ja osobiście zdecydowałem się na chińczyka, przy czym nie zamierzam go podłączać do fabrycznej nawigacji. Edited June 29, 2016 by pb2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek-malopolska Posted June 30, 2016 Share Posted June 30, 2016 dokładnie ten odstający uchwyt mega słabo wygląda, u mnie auto co prawda czarne ale i tak będę celował w coś "zabudowanego", żeby się tak nie rzucało w oczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAZI 86 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Słabo wygląda szczególnie gdy nie jest na środku, a tego nie da się zrobić bo tam jest przycisk otwierania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pb2004 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Dlatego ja w poszukiwaniu "symetrii doskonałej" zamontowałem dwie identyczne kamery, jedna jako kamera cofania druga do rejestratora jazdy. Co prawda jeszcze nie podłączyłem, więc na razie to bardziej atrapy niż kamery ale dwie zgrabne kamerki wyglądają naprawdę znacznie lepiej niż jedna gdzieś tam z boku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamsiu Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Jaką kamerę polecacie? Niekoniecznie taką kosztującą kilkaset PLN PS. Czy można na tej samej kamerce zrobić rejestrator jazdy i kamerę cofania? Wtedy miałoby sens zakup dobrej kamerki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MDsuperstar Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Może ramka z kamerą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek-malopolska Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Dlatego ja w poszukiwaniu "symetrii doskonałej" zamontowałem dwie identyczne kamery, jedna jako kamera cofania druga do rejestratora jazdy. Co prawda jeszcze nie podłączyłem, więc na razie to bardziej atrapy niż kamery ale dwie zgrabne kamerki wyglądają naprawdę znacznie lepiej niż jedna gdzieś tam z boku. Pan pokaże jak to zamontowane? Rozumiem, że również docelowo będą dwie kamery DVR czyli jedna rejestrująca z przodu druga z tyłu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts