Rafi Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Mocno spóźniona prezentacja :Autko:Subaru Impreza WRX 2.0 Turbo AWDpierwsza rejestracja - październik 2004r.Silnik:2.0 16V Turbo Boxer165 kW - 225 KMzasilany PB 98 + LPGZawieszenie, hamulce i pozostałe- to seryjne bebechyOpony lato:Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 225/45R17 91WOpony zima:Goodyear UltraGrip 9 205/55R16 91TKrótka historia:Zakupiłem go w czerwcu 2014r. Wyglądał podobnie, poza felgami, które były czarne. Samochód jest przewidziany do jazdy codziennej i do wypadów rodzinnych- dlatego padł wybór na kombi w gazie przy odrobinie adrenaliny o której też marzyłem Co zmieniłem w tym aucie:-Poszycie siedziska z przodu, oraz z tyłu + kierownica-Opony letnie oraz zimowe-Renowacja i malowanie felg letnich-Zakupiłem felgi zimowe Pro Line B700-Zamontowałem tłumik końcowy ULTER i pozbyłem się jednego katalizatora-Wtryski gazu + skrócenie przewodów do minimum-Jeszcze parę drobnych dupereliCo planuję zmienić: na pewno coś się wymyśliPoniżej kilka fotek: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Ładne, czy to jest może to co stało w komisie w Bielsku-Białej należącym do salonu KIA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 Dzięki. Zgadza się, to ten Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Oglądałem go jak szukałem dla siebie. Doprowadziles go do dobrego stanu. Gratulacje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRoZiOo Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Niebieskie Kombi na złotej feli! to jest to Zazdroszczę silnika! Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Wykorzystam Twój wątek i tez się tutaj pochwalę, bo też auto podobne. Tez mocno spóźniona prezentacja. U mnie jest dłubniety na 300 z "haczykiem", zawias regulowany, inne turbo i układ wydechowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted May 6, 2015 Author Share Posted May 6, 2015 Oglądałem go jak szukałem dla siebie. Doprowadziles go do dobrego stanu. Gratulacje! Trochę kosmetyki było do zrobienia Jedna rzecz mnie jeszcze irytuje, to kiepsko zrobione przez poprzednika nadkole po otarciu. Planuję to zrobić wkrótce przy okazji poprawy drobnych pamiątek po parkowaniu przed marketami Co do dłubania, to nieźle pojechałeś, ja to ledwo fabrykę ogarniam Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 (edited) Ja takie kupiłem. Z swojej strony tylko naprawiłem klimatyzacje, oleje wymieniłem, opony zimowe, jedno nadkole pozbawilem rudej i... przytarlem bok na bramie Edited May 6, 2015 by luki266 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRoZiOo Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 Masz może filmik, jak WRX brzmi na tym wydechu Ultera? to jest coś takiego? --> http://allegro.pl/ulter-sportowy-tlumik-uniwersalny-basowy-80mm-i5771629168.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Nie mam filmiku, ale to nieco inny tłumik, niż ten z allegro. Mój jest dedykowany do Subaru ( tak twierdził facet z Ultera ) i wydaje się być nieco większy od niego. No i dużo droższy Link to comment Share on other sites More sharing options...
mRoZiOo Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 A jak brzmi ten Twój w porównaniu do serii WRX. ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Dźwięk ma niższy bass i jest trochę głośniejszy od serii, ale w trasie, czy przy dużych prędkościach nie przeszkadza, nawet dzieciakom z tyłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts