mly96 Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 mam w imprezie oryginalne felgi 15 cali i profil opony 55 czyli oryginał 100%, czasami jak poszaleję to zauważam, że ubywa powietrza z opony. Czy jest możliwość, że w momencie gdy biorę zakręt bardzo szybko to opona prawie schodzi z felgi upuszczając trochę powietrza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 mam w imprezie oryginalne felgi 15 cali i profil opony 55 czyli oryginał 100%, Czyli na 100% nie jest to oryginał w subaru GD... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted May 5, 2015 Author Share Posted May 5, 2015 (edited) no racja oryginalnie jest 60 Edited May 5, 2015 by mly96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 185/65/15 lub 195/60/15 to wymiary kół 15. Twoje mają niższy profil, licznik znacznie przekłamuje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted May 5, 2015 Author Share Posted May 5, 2015 taki mi się właśnie wydawało, że coś jest nie tak No ale nie o to pytałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 No ale nie o to pytałem Żeby Ci odpowiedzieć trzeba by jeszcze wiedzieć, jak szerokie masz te opony. Niższy profil powinien pozwalać na mniejsze ugięcie, no i generalnie nie powinno się dziać coś takiego. Jeśli jednak mierzysz ciśnienie przy upalaniu, to na skutek nagrzania opony może ono wzrosnąć... a potem opaść, jak się koło schłodzi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 A moze masz po prostu jakiegos gwozdzia dobrze zakamuflowanego i popuszczajacego powietrze po trochu, czasem? Tak tylko z opcji - nie wiem ile realnie tego powietrza Ci ubywa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzioba Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 To co piszesz nie jest mozliwe bo zdjęło by opne. Predzej widze gwoźdź, kory dopiero jak sie rozgrzeje zaczyna puszczać powietrze. Moze też być ventyl. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Samemu i tak nic nie zrobisz, jedynie co to dokrecić / wymienić wentylek w zaworku, podjedż na serwis , wrzucą koło do wody i będzie jasne co i jak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted May 6, 2015 Share Posted May 6, 2015 Ja mialem tak, ze obrecz na styku z opona sie utlenila, zasyfila czy cos w tym stylu. I jak auto stalo to powietrza nie ubywalo, ale jak pojezdzilem i opona popracowala to schodzilo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sc00by Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 pajac_am Potwierdzam, miałem tak samo, powietrze uchodziło szczególnie przy delikatnym przyciśnięciu, okazało się że felga się utleniła i między oponą a felgą nagromadził się jakiś nagar i to był cały problem, ściągneli koła opony , wyczyścili ranty na styku, posmarowali jakimś smarem i jak ręką odjął więc radzę sprawdzić tę opcję 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 pojadę gdzieś bo ostatnio jak go myłem to polałem po oponach i słyszałem syczenie, tak jakby z opony, ciekawe jest to, bo z niej naprawdę powoli ubywa to powietrze, no ale może mała dziurka jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
sc00by Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Mi z 2.2 Bara do 1.5 w około 4-5 dni schodziło jak jeździłem a tak na postoju tydzień -==- Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 no to mi tak z 3 dni trzyma Link to comment Share on other sites More sharing options...
simonnt Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Ja z gwozdziem zrobilem 1000 km w tydzien I 2 razy pompowalem takze bym sprawdzil dokladnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts