Jump to content

uciekło powietrze z opony

mly96

Recommended Posts

mam w imprezie oryginalne felgi 15 cali i profil opony 55 czyli oryginał 100%, czasami jak poszaleję to zauważam, że ubywa powietrza z opony. Czy jest możliwość, że w momencie gdy biorę zakręt bardzo szybko to opona prawie schodzi z felgi upuszczając trochę powietrza?

No ale nie o to pytałem

Żeby Ci odpowiedzieć trzeba by jeszcze wiedzieć, jak szerokie masz te opony. Niższy profil powinien pozwalać na mniejsze ugięcie, no i generalnie nie powinno się dziać coś takiego.

Jeśli jednak mierzysz ciśnienie przy upalaniu, to na skutek nagrzania opony może ono wzrosnąć... a potem opaść, jak się koło schłodzi.

• Upvote 1

A moze masz po prostu jakiegos gwozdzia dobrze zakamuflowanego i popuszczajacego powietrze po trochu, czasem? Tak tylko z opcji - nie wiem ile realnie tego powietrza Ci ubywa.

• Upvote 1

To co piszesz nie jest mozliwe bo zdjęło by opne. Predzej widze gwoźdź, kory dopiero jak sie rozgrzeje zaczyna puszczać powietrze. Moze też być ventyl.

• Upvote 1

Ja mialem tak, ze obrecz na styku z opona sie utlenila, zasyfila czy cos w tym stylu. I jak auto stalo to powietrza nie ubywalo, ale jak pojezdzilem i opona popracowala to schodzilo.

• Upvote 1

pajac_am Potwierdzam, miałem tak samo, powietrze uchodziło szczególnie przy delikatnym przyciśnięciu, okazało się że felga się utleniła i między oponą a felgą nagromadził się jakiś nagar i to był cały problem, ściągneli koła opony , wyczyścili ranty na styku, posmarowali jakimś smarem i jak ręką odjął więc radzę sprawdzić tę opcję

• Upvote 1

pojadę gdzieś bo ostatnio jak go myłem to polałem po oponach i słyszałem syczenie, tak jakby z opony, ciekawe jest to, bo z niej naprawdę powoli ubywa to powietrze, no ale może mała dziurka jest :)