Jump to content

Je Je Jest Imprezka! Niebieski kombiaczek HawkEye

mRoZiOo

Recommended Posts

Je Je Je je Jest Imprezka, tak to idzie  :D

Witajcie.
Po latach jeżdżenia Roverem, którym wstyd było się gdziekolwiek pokazywać, w końcu kupiłem samochód, w którym czuje się świetnie.

MODEL:
Subaru Impreza GD Wagon 2006 - HAWK-eye
SILNIK:
2.0 benzyna wolnossąca świeżo zalana Millersem
Plany: brak

UKLAD DOLOTOWY:
- Seria
Plany: brak.

UKLAD WYDECHOWY:
był: Cały seryjny wydech z końcowym od WRX
jest: nowy kolektor różnoodległościowy + końcowy magnexa. Efekt: Piękny Bulgot  :) 

ELEKTRONIKA:
- Seria
Plany: Brak

UKLAD NAPĘDOWY:
- Seria AWD (4x4)
Posiadam wersję z Reduktorem.

ZAWIESZENIE:
- Seria...i tak zostanie!

OPONY i FELGI:
- felgi PLW (pro-line wheels) 16" (zima)
Plany: OEM felgi 17" w kolorze złotym na lato

UKŁAD HAMULCOWY:
- Seria

BODY-KIT:
- Samochód przemalowany w najładniejszy kolor WR Blue Mica z wersji WRX
- Tylna lotka od WRX
- Chlapacze
- fake'owy wlot na masce  :lol: jak w WRX
- kilka stickerów
Plany: Dolna lotka na klapę. 

ŚRODEK:
- Seria, czyli typowy, surowy japoniec, który wygląda jak samochód z 98 roku  <_<
Plany: Wymiana nadpalonych papierosami elementów tapicerki.

CAR-AUDIO:
- Seria
Plany: Brak - Bulgot jest moim Car Audio  :) 

MOC:
- Seria 160 KM
Plany: Brak. Nic na siłę bo przesiadłem się z 75 KM, a samochody mocniejsze niż Subaru mam w pracy

119pegp.jpg

2h57fix.jpg

3ycuo.jpg

rcln5y.jpg

2z53zx5.jpg

2yjyjnq.jpg

Edited by mRoZiOo

No właśnie się dowiaduje powoli na tym forum, że raczej nic tu nie wymodzę.

A na złotych felach auto wyglądało tak :) (właściciel kupuje taką samą tylko WRX, więc zostawił je sobie)

15ygk7n.jpg

Plany: jedyne co, to wrzucę sportowy filtr powietrza w oryginalną puszkę

bessęsu, równie dobrze możesz naklejkę  'TURBO" zapodać.

O stary :) Zrobiłeś ten sam błąd co ja. Jak Subaru to nie ssak, ale o tym przekonujesz się dopiero trochę po zakupie.

Swoją drogą ładna, zgrabna :)

Gratuluję. 

Fajnie, że są ludzie co tak bardzo podniecają się wolnym ssakiem w kombi ( ważne, że chociaż niebieski). Pewnie jakby to był sedan w turbo to już byś zszedł z tego świata na zawał. Gratuluję wstrzemięźliwości i wyczucia co do swoich możliwości zdrowotnych. Sorki za sarkazm ale uwierz, że nie ma czym się podniecać, zauważysz to wcześniej niż myślisz. Ale jedyne co teraz najważniejsze - masz SUBARU :drool:

Edited by docencik12

Yyyyy coz za pewnosc wypowiedzi:)

To napisze jak jest. Gdyby to był kombi w turbo to tak- zszedlbym z tego świata :) Impreza Sedan nigdy tak mi się nie podobał jak kombiaczek.

A czy ten zakup to błąd to bym się kłócił... od czegoś trzeba zacząć przygodę z tą marką :) Doskonale zdaje sobie sprawę ze apetyt rośnie w miarę jedzenia. Nie będę miał za to problemu z wyborem następcy. Juz dzisiaj wiem ze następną będzie pssssst psssssssst:)

Yyyyy coz za pewnosc wypowiedzi:)

To napisze jak jest. Gdyby to był kombi w turbo to tak- zszedlbym z tego świata :) Impreza Sedan nigdy tak mi się nie podobał jak kombiaczek.

A czy ten zakup to błąd to bym się kłócił... od czegoś trzeba zacząć przygodę z tą marką :) Doskonale zdaje sobie sprawę ze apetyt rośnie w miarę jedzenia. Nie będę miał za to problemu z wyborem następcy. Juz dzisiaj wiem ze następną będzie pssssst psssssssst:)

B)

2006 rok (wersja już z EagleEye) - co to? może miałeś na myśli hawkeye?

Od kilku osób też słyszałem taką nazwę, widocznie coś w tym jest ;).

orzeł czy jastrząb, jeden pies ;)

Edited by thearchitect
  • Upvote 1

Fajny hawk i widać, że zadbany ;) Gratulacje zakupu i radości z użytkowania ;)

A co do kolegów narzekających, że wolnyssak to bez przesady 4 lata jeździłem bugeye n/a i bardzo fajnie wspominam ten czas ;) Też teraz przesiadłeś się na auto mocniejsze o 100 KM to też czuć różnicę i napęd swoje robi ;)

Jedno z nie wielu kombi, które mnie się podoba ;) według mnie warto by było przyciemnić szyby z tyłu ;)

Edited by Krzychu91

Gratulacje!

Sam mam podobnego hawka 2.0r kombi, ale w jeszcze mniej ekscytującej konfiguracji - srebrny, 100% seria i na oryginalnych 16. Właśnie mija rok i 20k km i powiem Ci, że ciągle mnie tak samo cieszy jak w dniu zakupu. I tego tez tobie życzę:)

Kombi z dużą lotką z profilu jest dużo ładniejsze od sedana IMO.

• Upvote 2

• 2 weeks later...

Dziękuje za dobre słowa.

Póki co nic nie dzieje się w temacie - kupiłem też drugie auto dla żony i muszę tam inwestować.

Jedyne co zrobiłem przy Subarynce ( prócz cieszenia się jazdą :) ) to pomalowanie wnętrza fake'owego wlotu na masce na czarny mat - wygląda bardziej jak oryginał oraz ściągnięcie żółtych naklejek z drzwi. 

Niestety na masce i na klapie (szczególnie na klapie) były duże placki po odpadniętym lakierze bezbarwnym, dlatego byłem zmuszony to jakoś zakleić...

No i na koniec świnka na lusterku - gdybym mógł, to zostawiłbym tylko tą świnkę z naklejek.

W najbliższych planach mam oddanie samochodu do magika, żeby wyciągnął mi 3 wgniotki z maski (akurat centralnie pod nimi znajduje się wzmocnienie maski :/ )

352oiab.jpg

2cgzer5.jpg

6zu2as.jpg

2n7mjyq.jpg

Edited by mRoZiOo

• 3 weeks later...

Nie mam pojęcia...kupiłem samochód z taką maską  :unsure:

Widziałem raz subaru z bardzo podobnym wlotem ale nie przypomnę sobie teraz jaki to był model konkretnie. 

EDIT: Przeglądam fotki i wszystko wskazuje na to,że to wlot z Bugeye.

Edited by mRoZiOo

• 2 weeks later...

Niezła sesja zdjęciowa :)  mam podobną modelkę tylko troszkę młodszą ale "subaru" wypowiada płynnie ;)

Autko fajne, widać że zadbane, n/a też daje fun. A co dolega lewemu halogenowi?