Zajackrk Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 (edited) Witajcie Koledzy! Wczoraj za nie wielkie pieniądze (1000zl) kupiłem Justy 1 z 1990r. Ssmochód z zewnątrz w stanie fatalnym, skorodowany i poobijany w każdym miejscu (chociaż podłoga i kielichy wyglądają zadziwiająco dobrze jak na stan zewnętrzny)nie mniej jest opłacony do przyszłego roku więc mam trochę czasu na zabawę (potem najwyżej pójdzie na złom) Ale do rzeczy.... Sprzedawca chyba zbyt uczciwy nie był ponieważ dzisiaj najnormalniej w świecie przestał działać przedni napęd... czyli: Na 2wd nie dzieje się nic kiedy dodam gazu(obroty rosną, nie jedzie), jednak po puszczeniu sprzęgła słychać dość wyraźnie jak cos gdzieś się kręci i hmm, ociera? Po załączeniu 4wd dźwięk chrobotania/kręcenia znika a samochód ma napęd jedynie na tylną oś. I druga sprawa: Jeśli rzeczywiście coś złego się podziało w napędzie i przywrócenie 4wd będzie nieopłacalne w moim przypadku, to czy duże szkody wyrządzam Justynie , dając jej wycisk np na szutrze ? Jutro Justy jedzie do mechanika, jednak chciałem się u niego pojawić z jaką kolwiek wiedzą teoretyczną, zatem pomożecie? Pozdrawiam Edited May 1, 2015 by Zajackrk Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Justy rwd. No nic tylko sie cieszyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_ Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Najprościej to sprawdzić przeguby zewnętrzne albo węwnętrzne. Albo któryś się zerwał, a może po prostu wypiął ze skrzyni, mi kiedyś przy 140km/h podczas wyprzedzania wypadła półoś - od tamtej pory nie jeżdżę tak szybko A co do RWD, jeździłem tak pół roku wcale nie oszczędzając samochodu (nawet KZK zaliczyłem) i nic się nie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajackrk Posted May 2, 2015 Author Share Posted May 2, 2015 Michal_ dzięki za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłeś Justyna u mechanika, w poniedziałek się dowiem, czy w ogóle opłaca mi się w nią wkładać jakie kolwiek pieniądze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_ Posted May 5, 2015 Share Posted May 5, 2015 Daj znać co wyszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajackrk Posted May 16, 2015 Author Share Posted May 16, 2015 Okazało się, że jedna półoś wypadła, wystarczyło wsadzić z powrotem Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajac_am Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Ale to wszystko musi byc super pomyslane, jak cos wypada, czy odpada podczas jazdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_ Posted May 16, 2015 Share Posted May 16, 2015 Swoje lata mają, zawleczka się ukruszy i przy skręcie kół przegub się wypnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts