tremba Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Popuscil mi o-ring i w zwiazku z tym klima kaput. Subaru nie sprzedaje samych oringow (a przynajmniej nic o tymie wiem), jedynie mozna nabyc caly waz-73422SA010. Moze komus zdarzyl sie juz podobny feler i ma jakies rozwiazanie? Dostepne o-ringi w serwisie klimy nie radza sobie i wciaz jest nieszczelnosc. Oryginalny o-ring wydaje sie miec lekko stozkowy przekroj, cos jak litera U tylko o rozchylonych wierzcholkach. Jest jakas mozliwosc zeby nie kupowac nowego weza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombur Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Wymieniłem oba oringi w mojej imprezie na zwykłe czarne okrągłe oringi i klima bez problemu działa i czynnik nie ucieka. Oringi oryginalne powinny też być okręgłe w przekroju tyle, że po latach sie odkrztałcają i tracą właściwosci. Załóz zwykle oringi tylko muszą wystawać ponad zagłębienie po milimetrze i jak zgnieciesz przykręcając wszystko powinno być szczelne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Pewnie ze zwykły 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tremba Posted May 1, 2015 Author Share Posted May 1, 2015 Z tego co pamietam ze szkoly zwykla guma powinna zostac bardzo szybko zalatwiona przez czynnik chlodniczy. No ale skoro u Was dziala to chyba i ja sie skusze. Podziekowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 do klimy sa troszke inne oringi więcc podjedż z przewodem do kogos kto zajmuje sie klimą i cos dobiorą bo to nie problem i koszt mały Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 Chodziło mi o kształt, nie o materiał. Nie powiem na 100% ale to sa chyba silikonowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
tremba Posted May 1, 2015 Author Share Posted May 1, 2015 NO to musze znalezc trzeci serwis, bo w dwoch jakos nie dali rady :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombur Posted May 1, 2015 Share Posted May 1, 2015 (edited) U mnie już sezon wytrzymało na zwykłych czarnych bez kłopotu. Dzieki za pomuka Edited May 1, 2015 by Bombur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts