Jump to content

O-ring do weza klimy

tremba

Recommended Posts

Popuscil mi o-ring i w zwiazku z tym klima kaput. Subaru nie sprzedaje samych oringow (a przynajmniej nic o tymie wiem), jedynie mozna nabyc caly waz-73422SA010.

Moze komus zdarzyl sie juz podobny feler i ma jakies rozwiazanie? Dostepne o-ringi w serwisie klimy nie radza sobie i wciaz jest nieszczelnosc. Oryginalny o-ring wydaje sie miec lekko stozkowy przekroj, cos jak litera U tylko o rozchylonych wierzcholkach. Jest jakas mozliwosc zeby nie kupowac nowego weza?

Wymieniłem oba oringi w mojej imprezie na zwykłe czarne okrągłe oringi i klima bez problemu działa i czynnik nie ucieka. Oringi oryginalne powinny też być okręgłe w przekroju tyle, że po latach sie odkrztałcają i tracą właściwosci. Załóz zwykle oringi tylko muszą wystawać ponad zagłębienie po milimetrze i jak zgnieciesz przykręcając wszystko powinno być szczelne. 

• Upvote 1

Z tego co pamietam ze szkoly zwykla guma powinna zostac bardzo szybko zalatwiona przez czynnik chlodniczy. No ale skoro u Was dziala to chyba i ja sie skusze. Podziekowal  :D