Jump to content

Reperaturki tylnych błotników Impreza GD sedan gdzie dostać?

Lopez

Recommended Posts

Panowie mam problem, na jednym błotniku z tyły wyszły mi dwa bąble. Jeżdżę z tym ale jednak chciałbym już to zrobić.

Możecie mi powiedzieć gdzie dostane takie reperaturki do tylnych błotników do Imprezy GD sedan?  :)

Ewentualnie co można dopasować? 

Dokladnie..do GC bylo...peugeot czy cos, ostatnio Sa do kupienia. Ale do gd to nie ma Nic, zadna firma tego nie zrobi chyba ze zaplaci sie przyslowiowy milion za projekt itd. Reasumujac, pozistaje dobry blacharz ktory wyrzezbi co trzeba albo kupno blotnika z netu bez rdzy. Smutno tylko ze nikt z tych ktorzy przerobili temat sie nie chce wypowiedziec, a widzialem WRX gorsze niz moj...

Super, ze wątek żyje może coś z tego wyjdzie. Czyli mam rozumieć, że w ASO powinni to mieć? Ciekawa jaka cena by była tego elementu.

• 8 months later...

Przerabiałem temat u siebie ( kupiłem bezwypadkowe auto z małym przebiegiem i 2-ma bąblami na samym rancie przy łączeniu ze zderzakiem , potem okazało się , że błotnik był kiedyś przetarty i słabo zabezpieczony antykorozyjnie przy naprawie) , po długich poszukiwaniach reparaturki skończyło się na zakupie drugiego poszycia błotnika (na aledrogo 350-450 PLN ) do pozyskania niezbędnego fragmentu ...

• 1 month later...

Zastanawiam się jak inni regenerują ranty w imprezach, przecież to wszędzie gnije ??

U mnie w gf reperaturki podeszły z hondy, ale na rantach nadkoli z tyłu ponad 2mm szpachli. Ale nie ja robiłem ani nie zlecałem i nie wiem czy jest to dobrze zrobione. Na razie nic nie wychodzi.

Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka

Edited by Hiszpanu

• 3 months later...

Ja planuje naprawę na lipiec. Mam GD z 2001 roku i tylnych rantów błotników prawie nie mam. Kupiłem reperaturki z poprzedniego modelu na allegro. Jakością nie powalają ale jest niezła baza do modelowania. Brakuje w nich części progu to będę się musiał trochę z tym pobawić. Przykładałem reperaturki do błotnika i mają one trochę inny promień nadkola ale to się też obejdzie. Na naprawę nadkola wewnętrznego żeby się nie bawić z wyprowadzaniem rantu kupiłem reperturki nadkoli wewnętrznych z Vectry A. w miarę pasują i pozwolą trochę czasu i nerwów zaoszczędzić;-)

• 1 month later...

U mnie ruda pojawiła się (na razie) na rancie błotnika po prawej stronie. Znacie blacharza z okolic Warszawy, który w normalnym pieniądzu by to ogarnął (przy okazji chce zawinąć/zrolować ranty)? Pytałem już w Stolycy, ale 1500pln za stronę mnie deczko nie podoba się :/.

• 7 months later...
  • 3 weeks later...