pedror Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Taki problem po włączeniu klimy nie odpala wiatrak co skutkuje wyłączeniem kompresora A/C. Klima podczas jazdy działa, natomiast podczas postoju się wyłącza. Dodam ,że wentylatory włączają się po zagrzaniu silnika. Byłem w tamtym roku w ASO ,ale się poddali. Pyt jest następujące czy po włączeniu A/C ECU wysyła jakiś sygnał o załączenie wiatraka i jak to ew. sprawdzić. Dlaczego o to pytam bo w aucie jest zmodyfikowany soft (bez DPF) jednak nie zwróciłem uwagi czy to się stało po modyfikacji ponieważ była jesień i nie używałem klimy :-). Przekaźniki, bezpieczniki są ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lookita Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 .....klimę to trzeba czasem odpalic,nie wazne,czy to jesien,zima,zwlaszcza wg. zima i jesienia....bo latem,to dla mieczakow ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted May 4, 2015 Share Posted May 4, 2015 Tak, ECU tym steruje, jak wciskasz A/C to o ile pamietam sterownik klimy poprzez ECU zalacza wentylator. Ja mialem z tym problem, z racji kolizji. W moim przypadku po wcisnieciu A/C wywalalo checka ze ejst problem z wentylatorem. Wentylator oczywiscie byl sprawny. Winny okazal sie ECU, to znaczny podczas zwarcia padl modul sterowania wiatrakami. Naprawa ECU rozwiazala problem, ale tez zanim do tego doszedlem minely miesiace. Jezeli chcesz sie w to bawic to zacznij od analizy serwisowki, tam masz cala logike rozpisana Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedror Posted May 7, 2015 Author Share Posted May 7, 2015 Dzięki...też podejrzewam ECU podjadę do jakiegoś magika i zobaczymy :-) a może kogoś polecisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Dzięki...też podejrzewam ECU podjadę do jakiegoś magika i zobaczymy :-) a może kogoś polecisz? Pan Pachowiak jest specem nad specami: http://labormot.com/ Od czasu mojej naprawy, mój serwis Subaru naprawia u niego ECU, a nie wierzyli że się da . Tylko pamiętaj, że jest to serwis elektroniczny, oni (przynajmniej kiedyś) nie grzebią w autach. Jak przyniesiesz ECU to Ci naprawią, ale diagnoza i wymontowanie to kwestia serwisu. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Dzięki...też podejrzewam ECU podjadę do jakiegoś magika i zobaczymy :-) a może kogoś polecisz? Pan Pachowiak jest specem nad specami: http://labormot.com/ Poszło do "ulubionych". Podziękował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted May 7, 2015 Share Posted May 7, 2015 Dzięki...też podejrzewam ECU podjadę do jakiegoś magika i zobaczymy :-) a może kogoś polecisz? Pan Pachowiak jest specem nad specami: http://labormot.com/ Poszło do "ulubionych". Podziękował. Gość jest dobry, zaszedłem do niego, trzymając w ręku ECU. Myslałęm marne sznase, niestandardowy samochód, pewnie z częsciami i dokumentacją krucho, ale jak zobaczyłem na stole mierniki, oscyloskopy i kupę bebechów trochę nabrałem optymizmu. Pan powiedział zapraszam za 2 dni, zapytałem a jak z częściami, testami a on, że poradzi sobie i poradził. Potem jeszcze naprawiał dla kumpla ECU z Accorda 2.2. Mój serwis też u niego już kilkanaśnie ECU uratował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pedror Posted May 10, 2015 Author Share Posted May 10, 2015 kontakt zapisany dzięki! fajnie ze Wa-wa :-) no i poszło- wina softu .chlopcy dopisali nowy i lata jak ta lala Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 możesz podać więcej szczegółów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts