Jump to content

By postawić gołe nadwozie na kołach....

Harvester

Recommended Posts

Drodzy forumowicze

W najbliższym czasie czeka mnie operacja pod tytułem postawienia bardzo gołego nadwozia na kołach (nadwozie GD sedan). Z tego powodu potrzebna mi wiedza na temat cześći potrzebnych aby wykonać taką operację. To co mi przychodzi do głowy to:

1. Kolumny McPherson'a
2. Wahacze
3. Belki zawieszenia przód/tył
4. Zwrotnice

Myślę, że napewno jest wiele drobiazgów o których nie jestem w stanie pomyśleć, dlatego zwracam się do Was o pomoc.

Chlopy temat to jak postawic to na kolach. Tzn. ze mam pewne plany z tym zwiazane. Pomyslalem juz o innych opcjach, ale interesuje mnie ta konkretna. Musze zaczac kompletowac czesci predko bo za dwa tygodnie niecale przyjezdza dlatego plz serio.

Harvi,

mój legaś tak stał - potrzebujesz kompletny zawias. Tylko tyle i aż tyle. Oczywiście stan tych gratów nie ma większego znaczenia.

Jest też inna opcja i piszę o tym JIC - stawiasz (kładziesz) budę na wózek-platformę na kółkach i po sprawie.

• Upvote 1

Stabilizatory też będę potrzebował ?

Nie, co Ty ;)

To działa tak (pewnie o tym wiesz, ale na wszelkij słuczaj ;) ) - budę zawieszasz na kolumnach resorujących (amor + sprężyna), kolumny musisz ustabilizować od dołu wahaczami, a wszystko do kupy spinasz zwrotnicami, do których mocujesz koła. 

Zamykać? :mrgreen: