BARTIG Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) Witam. Przed zakupem samochodu dealer ASO Bielsko gdzie serwisowany był wcześniej Forester podał mi co prawda ostatni przebieg, ale nie chciał podać nic więcej. Po zakupie samochodu chciałem się dowiedzieć wszystkiego. Dzwoniłem do ASO, gdyż nie wybieram się w rejony Bielska i osobiście podjechać nie mogę. Jeden serwisant prosił o przesłanie dowodu oraz skanu umowy kupna-sprzedaży. Tak też zrobiłem. Po kolejnym moim telefonie drugi serwisant stwierdził że takie dane podawane są TYLKO przy zrobieniu u nich przeglądu przed zakupowego za 300zł. Stwierdził również że nawet gdy podjadę do nich osobiście i udokumentuje to że jestem właścicielem, to również nic mi nie powie. Jaka jest w końcu polityka Subaru ? Przecież każda inna szanująca się marka udziela takich informacji właścicielowi pojazdu. Mieliście podobne sytuacje ? Edited April 23, 2015 by BARTIG Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 (edited) z moich doświadczeń: nie miałem problemu z dopytaniem o historię pojazdu w ASO Częstochowa. problem był z Rzeszowem, pierwszy raz pisałem przed zakupem, dopiero po 3 mailu ze skanem dowodu już zakupionego auta dostałem odpowiedź od razu z pełną historią co gdzie i kiedy było robione, jakie części. Co do Bielska- chyba nie masz aż tak daleko by nie móc podjechać? Nic mi nie wiadomo o takiej polityce odmawiania przekazania historii, może przy odrobinie szczęścia tu się odezwie Dyrekcja a jak nie to zostaje: http://www.subaru.pl/centrala.html Edited April 23, 2015 by cOijN Link to comment Share on other sites More sharing options...
BARTIG Posted April 23, 2015 Author Share Posted April 23, 2015 (edited) Mógłbym podjechać kiedyś przy okazji, ale z tego co zrozumiałem to nawet wtedy nie uzyskam żadnych informacji Będę ich nękał telefonami. Może w końcu się uda Edited April 23, 2015 by BARTIG Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebachon Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Kiedy kupowałem auto we Wrocławiu, otrzymałem pełny wydruk dokumentacji, ale za zgodą poprzedniego właściciela. Tu nie powinno być żadnych tajemnic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slesz Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 w hondzie bez żadnych problemów dostałem historię serwisową + listę zamawianych części razem z datami zamówień Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Mógłbym podjechać kiedyś przy okazji, ale z tego co zrozumiałem to nawet wtedy nie uzyskam żadnych informacji Będę ich nękał telefonami. Może w końcu się uda nie dzwoń, bo znowu trafisz na kogoś dziwnego (bo nie wiem jak to inaczej określić), tylko podjedź i z kimś porozmawiaj, jeśli to nie pomoże to poproś o rozmowę z przełożonym, wątpię by i on kategorycznie odmówił. Jak i tak nie da rady, powiedz, że zwrócisz się do SIP. Obawiam się jednak czy faktycznie jest jakikolwiek wymóg by ASO wydawały historię serwisową aut komukolwiek, coś czuję że robią to tylko wykazując dobrą wolę, ale wcale nie jest ich obowiązkiem. Jeśli ktoś wie, że jest inaczej to fajnie jakby mnie skorygował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
docencik12 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Tak naprawdę to jest to zależne tylko na kogo trafisz i jaki ma dzień. Nie ma żadnych zakazów a ustawa o danych osobowych nie ma tu nic do rzeczy. Pewnie, że przez telefon nie bardzo się chce cokolwiek podawać a jak będziesz osobiście to zawsze możesz okazać swą dozgonną wdzięczność poznając przy okazji kwiat Biura Obsługi Klienta ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Mówimy o sytuacji po zakupie a nie przed. Zrób skan umowy i wyślij do nich maila z kopią do Krakowa. Uważam, że jest to jakieś nieporozumienie spowodowane rozmową bez umowy. Daj znać jaki będzie ciąg dalszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kambol Posted April 23, 2015 Share Posted April 23, 2015 Ja przed zakupem poprosiłem właściciela, żeby zadzwonił do ASO i upoważnił ich do udzielenia mi wszelkich informacji. Nie było problemu - zadzwoniłem, przedstawiłem się i wszystko mi powiedzieli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izotom Posted April 24, 2015 Share Posted April 24, 2015 Dziwne zachowanie: moze niech zaskakuje całą dokumentację zakrywając dane osobowe. Co prawda to im zajmie sporo czasu, a to kosztuje więc może o to chodzi: czas to pieniądz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BARTIG Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 Już dogadane. Dowiedziałem się czego chciałem, ale historii nie wydrukuja. Nawet gdy do nich podjade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 W sobotę byłam w ASO i dostałam pełną informację co i kiedy było robione w samochodzie, który jest wystawiony na sprzedaż. Tak że jak widać zależy to od konkretnego ASO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz111222 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Moderator może więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Już dogadane. Dowiedziałem się czego chciałem, ale historii nie wydrukuja. Nawet gdy do nich podjade [...] a jak nie to zostaje: http://www.subaru.pl/centrala.html wyślij ładną laurkę do SIP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Moderator może więcej Muszę spojrzeć w lustro ... może mam to na czole wypisane Link to comment Share on other sites More sharing options...
sjak Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Moderator może więcej Muszę spojrzeć w lustro ... może mam to na czole wypisane Po niebieskich szpilkach Cię poznali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Smutne jest , że wciąż są równi i równiejsi. Może zamiast "chwalić" się swoimi możliwościami lepiej by było ustalić jakieś zasady aby tego rodzaju "problem" więcej nie występował.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted April 27, 2015 Share Posted April 27, 2015 Nie miałam zamiaru "chwalić się" swoimi możliwościami, tylko zwrócić uwagę, że w różnych ASO Subaru są różne procedury. Może warto zadać pytanie na ten temat Dyrekcji w odpowiednim dziale. Poza tym człowiek, z którym rozmawiałam widział mnie tam po raz pierwszy ... z wzajemnością zresztą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 A mówią gdzie diabeł nie może tam babę pośle. :yahoo:A tak na serio, jesteś bliżej Dyrekcji a powyższy problem chyba być problemem nie powinien i niedobrze świadczy o ASO a może także w jakimś stopniu o SIP. My jesteśmy szare żuczki a Ty Pani Mod więc może pomóż nam szarej subarowej masie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kombi Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 A może ktoś podpowie, w którym salonie mie robią problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 A mówią gdzie diabeł nie może tam babę pośle. :yahoo:A tak na serio, jesteś bliżej Dyrekcji a powyższy problem chyba być problemem nie powinien i niedobrze świadczy o ASO a może także w jakimś stopniu o SIP. My jesteśmy szare żuczki a Ty Pani Mod więc może pomóż nam szarej subarowej masie. Założyłam temat w tej sprawie w dziale Pytań do Dyrekcji. Mam nadzieję, że to pomoże Udostępnianie historii serwisowej przez ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Wiedziałem, że na modów (przynajmniej niektórych) można zawsze liczyć. Dzięki. Fajnie, że jesteś z nami a nie z nimi (tam gdzie stało ZOMO) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts