Jump to content

Podświetlenie nawiewów Forester 2001

PiotrX77

Recommended Posts

Witam, jak się dostać do wymiany żarówek w tym panelu nawiewów i przycisku klimy... widzę żarówki ale ni mogę ich wyjąć, zapewne od tyłu trzeba ale jak to coś wytargać...

wymieniłem już we wszystkich przyciskach i została mi tylko ta od ciepło zimno i klima... poziom nawiewu świeci

post-18125-0-24069000-1429704507_thumb.jpg

Hej. Mi się udało wymienić, gdy odkręciłem panel sterowania, i lekko odciągnołem w dół. Żarówka jest wkręcana w panel od tyłu. W takiej plastikowej oprawce. Ale z tego co pamiętam, to są dwie. Po bokach.

no tak sa 2 jedna po lewo druga po prawo po przekątnej... ale jeszcze jest w przycisku klimy na środku na dole... słyszałem ze ciężko jest ale az tak ? :)

a wyciągnąć nie moge bo plastiki mi tam blokują, sa pod ta blaszana ramką, zastanawiam sie czy ta ramka nie powinna być pod tym panelem tak jak jest to w przypadku radia 

Już nie pamiętam dokładnie, jak to było.

Rok temu z tym walczyłem. Ta ramka jest raczej dobrze, tzn na wierzchu panelu sterowania.

A spróbuj odgiąć lekko tą metalową ramke do góry, a sam panel w dół.

Ja to, jakoś tak, wyciągnąłem.

Śruby mocujące ta metalową ramke, są z tego co pamiętam, pod panelem schowka i oslony pod kierownicą.

dzięki :) chyba cos znalazłem jutro będę walczył. kompletnie rozebrana e jest a rano muszę jechać :) ale gałkę biegów tylko dokręcę i jazda :)
włączniki awaryjnych i szyb jakoś specjalnie się wyciąga?

http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/27834-demonta%C5%BC-konsoli-%C5%9Brodkowej-i-tunelu-w-my99/

Włącznik awaryjnych i grzanie szyby, wypchnąłem od "tyłu" ręka jak mialem odciagniety panel sterowania.

Myślę że jak dobrze nim poruszasz, prawo - lewo i będziesz ciągnął do siebie, to jakoś wyszarpiesz :-)

Zatrzaski mocujące, są po bokach włącznika.

oki sprawa załatwiona  

jakimś super mówcą nie jestem, ale może komuś się przyda, opcja wymiany żarówek w panelu nawiewu bez rozbierania boczków, odpinania cięgna i wyciągania panelu  

AC

:P