koszykbb Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Co moze byc powodem przygasania samochodu po wcisnieciu gazu w podłogę na luzie i potem puszczeniu. Ma na myśli jak auto schodzi z obrotów to schodzi troche za nisko i sie dławi zamiast zatrzymać sie kolo 900-1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
199 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 U mnie tak się działo ,ale przy wysprzęglaniu na zimnym silniku niezależnie od prędkości obrotowej silnika. Winne okazały się luzy zaworowe. Po regulacji problem znikł. Nie próbowałem wtedy takiego myku o jakim piszesz także nie wiem czy działo się to w takiej sytuacji. Moim zdaniem problem leży w luzach zaworowych ewentualnie przepustnica do czyszczenia/przepływka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aki001 Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 nie podałeś o jaki samochód chodzi, jakie modyfikacje, przebieg, ile czasu już problem występuje, czy istnieją jakieś dodatkowe objawy typu: brak mocy, strzały z wydechu, a może gwałtowne spadanie z obrotów podczas zmiany biegów podczas jazdy? Komputer coś pokazuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts