madball Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Witam jako nowicjusz i mam małe pytanko do forumowiczów... Czy jest ktokolwiek zadowolony ze swojego Diesla? Ja posiadam swojego od roku i jestem w nim dosłownie zakochany. Przebieg 130.000km, autko jest po wymianie silnika (robił właściciel, od którego go odkupiłem) i za każdym razem jak moją Subarynkę widzę, cieszę się jak dzieciak. Tak wiem, że Subarowcy nie mają najlepszego zdania o Dieslach, a nawet poniekąd się z nich śmieją. Wiem, że to nie jest ścigacz. Zdaję sobie sprawę z faktu, że wcześniej czy później będę walczył z wtryskiwaczami. Wiem, że jeżdżę nim jak emeryt i delektuję się jego pracą. A mimo wszystko kupiłbym ten samochód ponownie. Czy sprawdza się, że tylko rozczarowani tym silnikiem zabierają głos, a tych zadowolonych nie słychać, bo po prostu się z tego autka cieszą? Czy faktycznie jest grupa fanów / zadowolonych z Diesla taka mała, lub nawet nie istniejąca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Przebieg 130.000km, autko jest po wymianie silnika (robił właściciel, od którego go odkupiłem) i za każdym razem jak moją Subarynkę widzę, cieszę się jak dzieciak. Ciekawe, czy pierwszy właściciel, któremu padł silnik, też był taki zadowolony 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
madball Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 wiesz co... miał to w nosie, bo wymiana była na gwarancji i potem tego sprzedał i kupił nowego Legacy (w tym samym serwisie). mnie tam na nowego nie stać, więc biorę okruchy, które spadają ze stołu i z tego się cieszę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Ciekawe, czy pierwszy właściciel, któremu padł silnik, też był taki zadowolony To się nazywa żerowanie na cudzym nieszczęściu A w temacie: istnieją: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/76514-boxer-dieselciągle-bez-awarii/?p=2157113 Link to comment Share on other sites More sharing options...
madball Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 haha... fajnie, dzięki za linka. czyta się jak pamiętniki saperów "póki co, nic nie wybuchło" 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul_78 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Najszczęśliwszy to będziesz, jak wymienisz na benzynę z turbo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Taaak... I pojedź np. na narty w Alpy! Wysiądziesz z uśmiechem ale głuchy i bez pieniędzy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
madball Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 no a za 2 miechy jadę moim w alpy... na trasie zbijam moją 'pierdziółkę' nawet do 5.8l na stówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaLP Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Zmień na benzynę turbo to będzie 15.8l na stówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 A w temacie: istnieją: http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/76514-boxer-dieselciągle-bez-awarii/?p=2157113 haha... fajnie, dzięki za linka. czyta się jak pamiętniki saperów "póki co, nic nie wybuchło" Dżizas,kolejna błędna interpretacja tytułu wątku Chyba będę postulował u Modów zmianę tytułu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Witam jako nowicjusz i mam małe pytanko do forumowiczów... Czy jest ktokolwiek zadowolony ze swojego Diesla? kilku zadowolonych właścicieli jest na tym forum .. większość jest jednak niezadowolona ! , mimo , że nie są właścicielami a nawet nie jechali Subaru D. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GREGG Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 wiesz co... miał to w nosie, bo wymiana była na gwarancji i potem tego sprzedał i kupił nowego Legacy (w tym samym serwisie). mnie tam na nowego nie stać, więc biorę okruchy, które spadają ze stołu i z tego się cieszę Postaraj się, żeby następnym razem spadł ci jakiś H6, to radość wzrośnie niepomiernie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
arnoldpe Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Tylko jednego im zazdroszczę Kurnika przy 150 KM Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Ci zadowoleni ze swoich SBD nie piszą,bo nie ma o czym. Napiszą,że spalanie na autostradzie przy prędkościach 180-200km/h oscyluje w okolicach 8-10 litrów,to wpadnie madox i wyjdzie,że Skody czy Volvo albo inny VW palą mniej,szybciej jadą i mogą mieć masażery w fotelach. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Ci zadowoleni ze swoich SBD nie piszą,bo nie ma o czym. Napiszą,że spalanie na autostradzie przy prędkościach 180-200km/h oscyluje w okolicach 8-10 litrów,to wpadnie madox i wyjdzie,że Skody czy Volvo albo inny VW palą mniej,szybciej jadą i mogą mieć masażery w fotelach. nie wywołuj wilka z lasu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lembke Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Witam jako nowicjusz i mam małe pytanko do forumowiczów... Czy jest ktokolwiek zadowolony ze swojego Diesla? Ja posiadam swojego od roku i jestem w nim dosłownie zakochany. Przebieg 130.000km, autko jest po wymianie silnika (robił właściciel, od którego go odkupiłem) i za każdym razem jak moją Subarynkę widzę, cieszę się jak dzieciak. Tak wiem, że Subarowcy nie mają najlepszego zdania o Dieslach, a nawet poniekąd się z nich śmieją. Wiem, że to nie jest ścigacz. Zdaję sobie sprawę z faktu, że wcześniej czy później będę walczył z wtryskiwaczami. Wiem, że jeżdżę nim jak emeryt i delektuję się jego pracą. A mimo wszystko kupiłbym ten samochód ponownie. Czy sprawdza się, że tylko rozczarowani tym silnikiem zabierają głos, a tych zadowolonych nie słychać, bo po prostu się z tego autka cieszą? Czy faktycznie jest grupa fanów / zadowolonych z Diesla taka mała, lub nawet nie istniejąca? Jestem zadowolony ze swojego diesla. Rzadko zabieram głos bo uważam że jak się nie ma nic wartościowego do powiedzenia to lepiej się nie odzywać. Ponadto, nie chcę irytować innych użytkowników bo bycie z czegoś zadowolonym nie jest dobrze postrzegane w naszym kraju. A bycie zadowolonym z diesla to na forum świętokradztwo. Pozdrawiam 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stach1111 Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Witam jako nowicjusz i mam małe pytanko do forumowiczów... Czy jest ktokolwiek zadowolony ze swojego Diesla? Ja posiadam swojego od roku i jestem w nim dosłownie zakochany. Przebieg 130.000km, autko jest po wymianie silnika (robił właściciel, od którego go odkupiłem) i za każdym razem jak moją Subarynkę widzę, cieszę się jak dzieciak. Tak wiem, że Subarowcy nie mają najlepszego zdania o Dieslach, a nawet poniekąd się z nich śmieją. Wiem, że to nie jest ścigacz. Zdaję sobie sprawę z faktu, że wcześniej czy później będę walczył z wtryskiwaczami. Wiem, że jeżdżę nim jak emeryt i delektuję się jego pracą. A mimo wszystko kupiłbym ten samochód ponownie. Czy sprawdza się, że tylko rozczarowani tym silnikiem zabierają głos, a tych zadowolonych nie słychać, bo po prostu się z tego autka cieszą? Czy faktycznie jest grupa fanów / zadowolonych z Diesla taka mała, lub nawet nie istniejąca? Jestem zadowolony ze swojego diesla. Rzadko zabieram głos bo uważam że jak się nie ma nic wartościowego do powiedzenia to lepiej się nie odzywać. Ponadto, nie chcę irytować innych użytkowników bo bycie z czegoś zadowolonym nie jest dobrze postrzegane w naszym kraju. A bycie zadowolonym z diesla to na forum świętokradztwo. Pozdrawiam I tak ma właśnie większość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christoph Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Mam i jestem zadowolony, bo nieźle jeździ i fajnie brzmi. _____ Błędy w pisowni sponsoruje iPhone + Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel szuszu Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 też mam i co w tym złego Link to comment Share on other sites More sharing options...
madball Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 Witam jako nowicjusz i mam małe pytanko do forumowiczów... Czy jest ktokolwiek zadowolony ze swojego Diesla? Ja posiadam swojego od roku i jestem w nim dosłownie zakochany. Przebieg 130.000km, autko jest po wymianie silnika (robił właściciel, od którego go odkupiłem) i za każdym razem jak moją Subarynkę widzę, cieszę się jak dzieciak. Tak wiem, że Subarowcy nie mają najlepszego zdania o Dieslach, a nawet poniekąd się z nich śmieją. Wiem, że to nie jest ścigacz. Zdaję sobie sprawę z faktu, że wcześniej czy później będę walczył z wtryskiwaczami. Wiem, że jeżdżę nim jak emeryt i delektuję się jego pracą. A mimo wszystko kupiłbym ten samochód ponownie. Czy sprawdza się, że tylko rozczarowani tym silnikiem zabierają głos, a tych zadowolonych nie słychać, bo po prostu się z tego autka cieszą? Czy faktycznie jest grupa fanów / zadowolonych z Diesla taka mała, lub nawet nie istniejąca? Jestem zadowolony ze swojego diesla. Rzadko zabieram głos bo uważam że jak się nie ma nic wartościowego do powiedzenia to lepiej się nie odzywać. Ponadto, nie chcę irytować innych użytkowników bo bycie z czegoś zadowolonym nie jest dobrze postrzegane w naszym kraju. A bycie zadowolonym z diesla to na forum świętokradztwo. Pozdrawiam no i w sumie Amen! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 A taki potencjał miał wątek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Ale zadowolonym nie chce się pisać, malkontentom znacznie łatwiej to idzie. Jak to Kazik pisał: Bo artysta syty nie ma nic do powiedzenia Chce picia i jedzenia, nie chce nic zmieniać Artysta głodny jest o wiele bardziej płodny Sądy kategoryczne niezwykle są dogodne, dorodne I poniekąd modne nawet w muzeum Najwyższy czas stanąć oko w oko z monstrum! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sambor Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 To ja się odezwę... Jestem zadowolonym posiadaczem SBD! Mam nadzieję, że taki zostanę dalej... W chwili obecnej 76 tysięcy na liczniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketivv Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 taka jest ludzka natura, chwile nieszczęśliwe mają większe znaczenie jak dobre w szczególności jeśli w wyniku jakiegoś zdarzenia powinniśmy oczekiwać raczej tych dobrych pewnie dlatego lepiej się sprzedają w wiadomościach tragedie jak codziennie małe sukcesy kupując nowe auto spodziewany się zmiany "na lepsze" stąd też jego bezawaryjna praca nie jest takim zaskoczeniem jak awaryjna, w przeciwieństwie do jazdy starym wysłużonym autem gdzie spodziewając się awarii jesteśmy zaskoczeni tym, że jeszcze nie nastąpiła Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki266 Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Ja też jestem zadowolony z diesla, mało tego z benzyny też. Po prostu z każdego z plejadami na masce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts