mly96 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Gdzie znajde filtr kabinowy? Mam nowy i chcialbym zamienic ale nie wiem gdzie jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Za schowkiem przed miejscem pasazera. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 Czyli odkrecic musze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Ewentualnie mozesz wyrwać jedli wolisz 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 Chyba jednak odkrece Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Przy okazji w gc po lifcie też jest za schowkiem? I czy filtr kabinowy muszę pierw wyciągnąć by kupić taki sam (chodzi o ten numer na filtrze) czy w sklepie nie wiem po vinie mi dobiorą? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulczyk Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 W niektórych gc wogole nie byl montowany fabrycznie, była zaslepka do wycięcia ale również za schowkiem od strony pasażera. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Mam właśnie dorobiony filtr kabinowy, stąd to pytanie gdzie to mogę znaleźć bo nie ja to robiłem, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted April 17, 2015 Author Share Posted April 17, 2015 Mam jeszcze pytanie, jaka ma byc przerwa na swiecach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 1.0-1.1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mly96 Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolandes1609 Posted June 11, 2016 Share Posted June 11, 2016 (edited) . Edited June 12, 2016 by rolandes1609 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter4127 Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Panowie odkopię temat. W związku z parującymi szybami postanowiłem wyczyścić nagrzewnicę z syfu i zamontować filtr kabinowy. Problem tylko w tym, że w sklepie według katalogu dobrali mi taki, który za cholerę nie pasuje, jest trochę za duży. Czy ktoś, kto przerabiał ten temat, może mi powiedzieć jaki konkretnie filtr muszę kupić? Pomuków nie będę oszczędzał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niebieskiultras Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 (edited) G3210FC000 numer oem filtra G3210FC010 numer klapki filtra (zapewne jej nie posiadasz) Edited February 4, 2017 by niebieskiultras 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter4127 Posted February 4, 2017 Share Posted February 4, 2017 Dzięki, już szukam. Samą klapkę zastąpię blaszką i "tape power" Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter4127 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Dobra, w końcu znalazłem czas żeby się tym zająć, wymieniłem filtr prawdopodobnie od robala, który mi sprzedali, na ten który podał ultras i cholerstwo nie chce wejść na miejsce. Piana na ustach i bluzgi, a ten zdążył mi popękać, bo rurki od klimy nie chcą go chyba puścić dalej. Pchać na siłę póki nie wejdzie, czy nie wiem o jakimś "myku"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 pewnie masz tak jak ja miałem w gt 97, masz tak usytuowane rurki klimy ze filtra nie wsadzisz porostu się nie da bo rurki klimy przeszkadzają Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter4127 Posted February 12, 2017 Share Posted February 12, 2017 Tego się obawiałem. No nic, czyli trzeba zmodyfikować sam filtr i liczyć na to, że będzie git. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siekierka Posted February 13, 2017 Share Posted February 13, 2017 Dobra, w końcu znalazłem czas żeby się tym zająć, wymieniłem filtr prawdopodobnie od robala, który mi sprzedali, na ten który podał ultras i cholerstwo nie chce wejść na miejsce. Piana na ustach i bluzgi, a ten zdążył mi popękać, bo rurki od klimy nie chcą go chyba puścić dalej. Pchać na siłę póki nie wejdzie, czy nie wiem o jakimś "myku"? Może pomogę bo ostatnio przerabiałem temat ja zakupiłem ten http://allegro.pl/filtr-kabinowy-weglowy-subaru-forester-impreza-i6529632653.html do swojej wanny GT 99.Pytałem mechanika podobno też nie miałem zamontowanego,a ten z linku podpasował idealnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter4127 Posted February 25, 2017 Share Posted February 25, 2017 Mały upload. Zamontowałem taki właśnie filtr jak w linku, z tym że nie obeszło się bez przeróbek, ponieważ rurki od klimy nie pozwalały mu wskoczyć na miejsce. Jednakże po zastosowaniu nożoterapii jakoś go wcisnąłem i efekt jest zauważalny. Powiedziałbym nawet, że wow, także polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pientaa Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Czy filtr kabinowy występuje w wersji auta bez klimatyzacji - Impreza GG 2000r 2.0 ? Jeśli tak, to czy jest taki sam jak w wersji z klimą? Jeśli, nie to czy można bez rzeźby zamontować go w miejscu w którym powinien być? Wiem, że jak zajrzę za schowek to się dowiem czy mam filtr, ale łatwiej przy padającym deszczu za oknem użyć klawiatury Link to comment Share on other sites More sharing options...
ura_bus Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 34 minuty temu, pientaa napisał: ale łatwiej przy padającym deszczu za oknem użyć klawiatury To użyj jeszcze raz klawiatury/myszki i znajdź sobie np. tutaj: http://opposedforces.com/parts/impreza/ albo po VIN tutaj: https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Subaru Pzdr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
pientaa Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Oczywiści, że przejrzałem ww. informacje, ale nie ma tam odpowiedzi na pytanie czy wersja bez klimy ma filtr. Przestało padać, wezmę śrubokręt i skoczę zajrzeć za schowek Link to comment Share on other sites More sharing options...
pientaa Posted April 6, 2022 Share Posted April 6, 2022 Sprawdziłem- mam filtr;) Jutro kupię nowy bo ten co wyjąłem wygląda słaaaabo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts