vonda Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 koledzy - szybkie pytanie" zmieniałem właśnie koła i zauważyłem, że po ściągnięciu koła przednie tarcze trzymają się tylko na zaciskach/klockach hamulcowych. Tarcza ma 2 gwintowane otwory - ewidentnie jest przygotowana do przykręcenia, w innym aucie tarcze mam przykręcone (co prawda 1 śrubą - ale mniejsza tarcza) A w Foresterze (XT z 2006) tarcze sa tylko dociskane przez koło ... Czy tak ma być ? Nie mam jak ściągnąć klocków żeby sprawdzić czy w innej pozycji ustawienia tarczy za otworami w tarczy są gniazda na śruby (w obecnym ustawieniu nie ma) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 A w Foresterze (XT z 2006) tarcze sa tylko dociskane przez koło ... Czy tak ma być ? Tak ma być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonda Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 A w Foresterze (XT z 2006) tarcze sa tylko dociskane przez koło ... Czy tak ma być ? Tak ma być. dzięki za uspokojenie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamann1 Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 W te gwintowane otworki wkręcasz 2 śrubki gdy masz problem ze zdemontowaniem tarcz przy wymianie(działa to jak ściągacz ). Czasami gdy tarcze mocno przykorodują to bardzo pomocne otworki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Nie mam jak ściągnąć klocków żeby sprawdzić czy w innej pozycji ustawienia tarczy za otworami w tarczy są gniazda na śruby (w obecnym ustawieniu nie ma) Nie musisz do tego ściągnąć klocków. Przecież można kręcić samą tarczą uprzednio wlożywszy w otworek jakiś gwóźdź, czy cóś takiego. Jak trafi w otworek, to wyczujesz. Możesz też obracać tarczą i świecić w dziurkę wypatrując drugiej. Gdyby tarcza nie chciala się obrócić puknij ją lekko młotkiem, albo rozepchaj klocki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Przecież tarcza jest na szpilki założona? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonda Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 Przecież tarcza jest na szpilki założona? dokładnie ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
suberet Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Przecież tarcza jest na szpilki założona? O ja piernicze Kilka dni temu ago wymienialem tarcze w Golfie i mi sie pozajączkowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts