Hiszpanu Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 (edited) Chodzi mi mniej więcej o taki efekt, czy do tego jest potrzebny wydech końcowy z zakrzywieniem by można go było przyspawać do wydechu środkowego + obejma na wieszaki? Czy jest konieczność przerabiać wydech środkowy? Interesuje mnie montaż gabarytowo podobny do tej rynny co jest na fotce, do gc, seria wydech. Edited April 8, 2015 by Hiszpanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaceq Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Żeby tak pociągnąć od ori centerpipe'a to generalnie wystarczy jakaś puszka "rynnowa" plus trochę nierdzewki na metry. Jest do zrobienia jeden zakręt pod kołyską i jak jest do dyspozycji giętarka to gniemy pod żądanym kątem, a jak jej nie ma to spawanko. Poźniej zostaje tylko dospawać odpowiednie 2 uchwyty na wieszaki do puszki i jeden do kolanka przy kołysce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Miałem taki wydech u Siebie w ssaku...po skosie i lekko do góry...taki typowy jdm' style Nie ma zbyt duzo roboty by tak to zamontować...jak kolega wyżej rzeczowo to rozpisał...jak dla mnie idealnie zamocowany wydech Niestety na fotce poniżej kiepsko to widac....ale mój wydech był sporo po skosie i najbardziej jak się dało "bezpiecznie" go zamontować koncówką zadartą ku górze Aha....wydech jest z tych "normalnych" prostych ala mugen itp...tylko wyprowadzony nie co ku górze oraz po skosie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Super dzięki wielkie za zdjęcia i wskazówki, wydech dokładnie też będę kupować coś typu mugen, przynajmniej innych rynienek nie znalazłem z tych bardziej budżetowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 (edited) Wydech musi mieć proste wyjście od puszki do flanszy - no może jedynie delikatnie podgięty żeby trafić osiowo w centerpipe. Dla new age wydechy dedykowane mają rurę podwójnie zagiętą żeby zmieścić się w miejsce pod stabilizatorem - takie S. Te od GC lub proste trzeba puścić pod stabem i obok dyfra, wtedy efekt jest taki, jaki zamieściłeś. Miałem dedykowanego do GD Supersprinta, po wymianie na Vortexa mam taki właśnie skośny i podniesiony, który co prawda trochę zmniejsza prześwit, ale moim zdaniem znacznie lepiej się prezentuje . Edited April 8, 2015 by Matsil 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted April 9, 2015 Share Posted April 9, 2015 Noo...przeswit sie nie co zmniejsza....to fakt ;-) Ale poza tym...same plusy :-D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted April 9, 2015 Author Share Posted April 9, 2015 Prześwit mi nie będzie przeszkadzał, wyglądem to nadrobi Akurat znajomy zrobił wczoraj podobny wydech w celice także mniej więcej już wiem jak to wygląda w praktyce. Dzięki za cenne wskazówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Fajnie by było byś również docenił naszą chęć pomocy poprzez wciśnięcie zielonych strzałeczek obok postów....Pozdrawiam i powodzenia w modzeniu :-D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 (edited) Prosze i dzięki Edited April 12, 2015 by Hiszpanu Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Również...Dzieki temu czujemy się docenieni w taki sposób Choć pomoc "nasza" jak zawsze jest bezinteresowna Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 Nie chciałem dawać tych strzałek bo na paru forach spotkałem się z takim czymś że na jeden dzień czy na jeden temat można ich było dać 1 albo 2, także nie chciałem tego dawać żeby ktoś się nie poczuł nie doceniony, a nie sprawdziłem czy tutaj też tak jest. A za taką pomocą bardzo dziękuje, jeszcze ze zdjęciami jak to ma wyglądać Lepszych odpowiedzi nie mogłem dostać Również pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
WueM Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Teraz tylko działać...i omijać wszelakie większe garby spowalniające 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts