Cinek361 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Witam, Może ktoś już to przerabiał. Forester NA 2004r Przy włączaniu kierunkowskazów coś dziwnie światła mijania mrugały. Po jakimś czasie efekt zaczął się nasilać i zauważyłem, że jak się dotyka włącznik świateł (pokrętło przy przełączniku to one mrugają - coś nie styka). Stwierdziłem, że pewnie się przełącznik zespolony skończył. Nie wiem jak częsta jest to usterka. Nic na Forum o tym nie ma. Mechanik też się zdziwił. Fakt jest taki: Noc wracam do domu obwodnica jadę spokojnie włączam kierunek żeby zmienić pas a mi światła zupełnie gasną :| Przy okazji poszukiwań przełącznika na alledrogo zauważyłem że są takie z płynną regulację czasową wycieraczek (od wersji turbo I gen i II gen). Czy taki przełącznik będzie pasował od tych wersji do mojego forka? Żeby ta banalna płynna regulacja czasowa wycieraczek zadziałała trzeba coś jeszcze dokupić/zamontować? Znalazłem na forum takie ruchy w Legacy i imprezie ale o foresterze nikt nic nie pisze. Patrząc na te prowizoryczne zdjęcia wystawionych przełączników na alle... niby wszystko jest to samo, ale nie ma nikt z okolicy wystawionego sprzętu żeby podjechać i na miejscu przełożyć/sprawdzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STRAZAK Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 sprawdź nr. części bo wersji jest sporo i nie jest powiedziane że zadziała bo różnią się zasadniczo od siebie pomimo identycznego wyglądu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinek361 Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Na czuja kupiłem taki przełącznik od wersji Turbo 2005r. Jak przyjdzie, to wtedy będę badał czy to pasuje czy nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinek361 Posted June 7, 2015 Author Share Posted June 7, 2015 (edited) No więc dla zainteresowanych tematem. Zakupiony przełącznik od Forestera turbo z 2005 roku. Założony i wszystko pięknie działa. Wszystko pasowało nic nie trzeba było kombinować. Pozdrawiam Edited June 7, 2015 by Cinek361 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts