Mark 23 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Witam, Po zakupie samochodu ( nowy od dilera, obecnie 1300km ) zauważyłem że dochodzi do drgań przenoszonych na kabinę w chwili kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach. Czy ten objaw może mieć związek z wadliwie pracującą skrzynią biegów -> automat? Byłbym wdzięczny za sugestię co z tym dalej robić. Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guzik3 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Jedź do ASO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark 23 Posted April 7, 2015 Author Share Posted April 7, 2015 dzięki...kiedy byłem z tym przy 500km przebiegu ...sprawdzili pracę silnika....a potem oddali samochód i powiedzieli => jeździć ! za 4tys zrobię wymianę oleju i wtedy nie dam się spławić ...w końcu jest na gwarancji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
slw Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Też tak miałem na początku eksploatacji. Później się uspokoiło. Teraz pojawia się sporadycznie, ale wiążę to chyba z jakością benzyny. Przebieg 18000 km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozef1972 Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 spokojnie - jeśli te objawy są przy zimnym silniku to żaden problem - nie dotyczy on skrzyni tylko silnika i jak napisał mój przedmówca może mieć związek z jakością paliwa - ale jeszcze bardziej temperaturą silnika - u mnie takie rzeczy też się sporadycznie pojawiają - a przebieg ok 30 tyś... Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Po zakupie samochodu ( nowy od dilera, obecnie 1300km ) zauważyłem że dochodzi do drgań przenoszonych na kabinę w chwili kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach. Delikatne drgania (zapewne ledwo wyczuwalne) nie są niczym strasznym, rzecz normalna. Jak najbardziej nie sposób się nie zgodzić, iż ma to związek z paliwem i korektami paliwowymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark 23 Posted April 8, 2015 Author Share Posted April 8, 2015 Witam....dziękuję wszystkim za pomoc....zatem generalnie mam się nie przejmować ....chętnie jednak poznałbym również opinie działu technicznego... Pzdr Mark 23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 chętnie jednak poznałbym również opinie działu technicznego... ja rowniez bo to samo mam w xv 2.0i Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woszkowaty Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Witam, Po zakupie samochodu ( nowy od dilera, obecnie 1300km ) zauważyłem że dochodzi do drgań przenoszonych na kabinę w chwili kiedy silnik pracuje na wolnych obrotach. Czy ten objaw może mieć związek z wadliwie pracującą skrzynią biegów -> automat? Byłbym wdzięczny za sugestię co z tym dalej robić. Pzdr Instrukcja obsługi, rodział 7, cz.8 ( 7-8) : "UWAGA Podczas pracy na biegu jałowym, przez pierwszych kilkadziesiąt sekund od uruchomienia silnika mogą być odczuwalne wibracje. Są one spowodowane procedurą samoregulacji układu wtryskowego. " ..... Reszta do poczytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark 23 Posted April 12, 2015 Author Share Posted April 12, 2015 dzięki Profi....niestety u mnie ten objaw występuję już po rozgrzaniu silnika w zasadzie za każdym razem po zatrzymaniu - hamulec / lub praca na biegu jałowym -P...W związku z faktem że to już mój 5 ty samochód ( pierwszy Subaru ) i wcześniej nic takiego nie miałem...zacząłem się irytować być może to jakość paliwa...chociaż tankuję tylko na dwoch stacja BP / Shell.....cóż zaleję go 98-ką ..cały bak i będę obserwować w każdym razie jeżeli ktoś ma/ miał podobne objawy i zna odpowiedź ....to stawiam piwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechanik Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 jeżeli ktoś ma/ miał podobne objawy i zna odpowiedź ....to stawiam piwo @@Mark 23, moim zdaniem powinieneś zgłosić sie z tym w ASO. Co do jakości paliwa, zwłaszcza jeśli tankujesz na Shell/BP jest to mało prawdopodobna przyczyna. To samo jesli chodzi o oktany - jeżeli producent pozwala na stosowanie danego rodzaju paliwa (Pb95) a tak jest, paliwo o innej liczbie oktanowej nie zmieni najprawdopodobniej nic. Ja bym się udał do ASO i nie czekał z tym wiecej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Zawsze warto podjechać do ASO - nie ma nic złego w tym, że ktoś ma wątpliwości co do pracy swego samochodu. Pytać warto zawsze - kto pyta nie błądzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbondzio Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 hejka. Mam podobne objawy. przebieg 12kkm. ASO stwierdziło że ten typ tak ma... jakoś mnie to nie przekonuje. Żeby auto za 150 tysi telepało jak stary fiat 126P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark 23 Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 dzięki Jamesbondzio...rozumiem że też mówisz o samochodzie z 2014....ciekawę czy tylko my mamy taki problem czy też jeśteśmy bardziej wyczuleni niż pozostali właściciele forków?....jak na "super" wyważony silnik typu bokser...wibrację przenoszone na budę powinny być ostatnią z rzeczy której należałoby się spodziewać Odpowiedź "ten typ tak ma" przypomina mi reakcję mojego ASO w W-wie.... No cóż zobaczymy co będzie dalej.....dopóki jest gwarancja należy to zgłaszać i gromadzić materiał zatem zgodnie z umową wiszę Ci piwo Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamesbondzio Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Mark 23, tak, 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fortis Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Ten temat był już na forum .. w wątku o Foresterze .. TTTM i tyle 90% użytkowników tak ma Ja tak mam w DIT i ignoruję to Przy przeglądzie po prostu zapytam. Wibracje dochodzą z silnika, mogą być bardziej wyczuwalne przez wzgląd na typ silnika Bokser w którym to przeciwsobny układ tłoków "buja" samochodem wcześniej zapewne posiadałeś samochody z silnikiem rzędowym którego praca nie skutkowała takim efektem chyba że faktycznie wypadał zapłon bądź posiadał usterkę. Ewentualnie możesz wykluczyć skrzynię przełączając ją na tryb N Jeździć nie marudzić panowie Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 To czemu tak ma automat tylko? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 To czemu tak ma automat tylko zadna inna skrzynia biegów nie jest montowana w xt.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejczarny Posted April 28, 2015 Share Posted April 28, 2015 A więc jakie paliwo najlepiej stosować? Które polecicie, żeby nie było takich problemów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
silv_x Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 (edited) Niestety muszę się dołączyć... Forester 2.0 XT z 2014r 16tys przebiegu, dojeżdżam do świateł, obroty silnika mocno spadają aż zapalają się czerwone lampki. Zgłosiłem to podczas przeglądu, w serwisie potwierdzili, że problem występuje a oni nie mogą sobie z tym poradzić. Zgłaszali się z tym do importera, który nawet nie był łaskawy odpowiedzieć. Tłumaczenia, że to wina paliwa to bzdura - od 3 lat tankuję na tym samych stacjach inne auto (BMW F30 328i) z podobnym silnikiem i nigdy nie było problemów. Prawdopodobnie jest to wina oprogramowania silnika, no ale zanim CENTRALA dojdzie do tych samych wniosków to pewnie gwarancja się skończy. Edited May 8, 2015 by silv_x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark 23 Posted May 9, 2015 Author Share Posted May 9, 2015 Cześć silv_x...zatem wydaje się że trochę już nas jest...Ciekawe dlaczego nie ma żadnej reakcji działu technicznego -> minął miesiąc od pierwszego wpisu??? Czy zawsze musi najpierw dojść do spięć zanim producent/importer potraktuje klienta z szacunkiem?... Jak na markę niszową w naszym kraju wydaje się że Subaru nie dba o reputację skoro ignoruje nasze wpisy na oficjalnej stronie forum... No cóż tak jak powiedziałem wcześniej ...zgłaszajmy do ASO/ zbierajmy materiały....w najgorszym razie reklamacja i wymiana samochodu -> szczęśliwie także w naszym kraju relacje klient / sprzedawca zaczynają się cywilizować. Pzdr... Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 No cóż tak jak powiedziałem wcześniej ...zgłaszajmy do ASO/ zbierajmy materiały....w najgorszym razie reklamacja i wymiana samochodu Kosiarkę do trawy także wymienimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Każdy element/zespół ruchowy będący w ruchu będzie wytwarzać drgania. W związku z tym pewne zjawiska są naturalne, kierujące się prawami fizyki. Niemniej jednak jeżeli kierowcę niepokoją pewne sygnały dochodzące z pojazdu, warto je zweryfikować w ASO Subaru. Pracownicy danej stacji będą w stanie pomóc użytkownikowi zrozumieć pewne sytuacje, bądź w przypadku stwierdzenia jakiejś nieprawidłowości zając się tematem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark 23 Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Witam dział techniczny, Przede wszystkim dziękuję za reakcję....Generalnie temat nierównej pracy na biegu jałowym tego silnika/modelu 2.0 DIT / Forester 2014, jest znany również w USA....Po zalogowaniu na stronie tamtejszego forum subaru...można przeczytać opisy napraw ASO jak również oficjalne stanowisko Subaru łącznie z opisem usterki oraz jej metodą jej naprawy...service bulletin no TSB 11-130-13R Mam nadzieję, że w Polsce importer podjedzie do tematu równie profesjonalnie......bez komentarzy typu TTTM zwłaszcza że podczas jazd próbnych nie pamiętam aby taki objaw był zauważalny... Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfik Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Przeczytałem ten biuletyn - dotyczy on tylko wersji wolnossących. Może jest inny dla DIT. Ale też mam coś takiego - na postoju od czasu do czasu szarpnie motorem. Zgłaszałem na przeglądzie - olane. Z drugiej strony nie jest to poważny problem - w opisanym w biuletynie przypadku dochodzi do wypadania zapłonów, pojawiają się błędy, a w DIT tylko lekko wstrząsa. W każdym razie zapewnienia reklamowe, że boxer zapewnia gładką pracę nie dotyczą biegu jałowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts