maciek2000 Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 Dzień dobry zakupiłem nowy pojazd w salonie i od razu zauważyłem, że tylne światła po deszczu lub myciu intensywnie parują. Odparowanie następuje najwcześniej następnego dnia. Proszę o informację czy jest to sytuacja normalna czy raczej reklamacyjna. Moim zdaniem raczej ta druga gdyż wiem jak te światła będą wyglądać za kilka lat. Pozdr. Maciej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike_gda Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 U siebie nie zauważyłem takich objawów (XT MY14), więc wnioskuję, iż coś jest na rzeczy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1sh0 Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 (edited) Mam to samo i w ASO powiedzieli że to jest normalna rzecz. Ale się zgadzam z tobą że to jest bardzo dziwnie. W żaden samochód nie miałem coś takiego. Dla mnie do reklamacji i następnym razem powiem o tym w ASO( drugi raz) Edited April 5, 2015 by T1sh0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maiko Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 (edited) U mnie podobnie MY14 po myjni widoczne są symetryczne zaparowania na obu tylnych lampach. Latem tego problemu nie było. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited April 5, 2015 by Maiko Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1sh0 Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Tylko że to nie występuje w każdego samochodu i dlatego nie rozumiem ASO że mówią że jest normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Nawet w aso Fiata wymieniają bez gadania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek2000 Posted April 5, 2015 Author Share Posted April 5, 2015 No właśnie tak się martwię że skoro wpada woda to i kurz także więc za kilka lat to będzie sajgon w takim świetle. Poza tym mogą skorodować lustra Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 No właśnie tak się martwię że skoro wpada woda to i kurz także więc za kilka lat to będzie sajgon w takim świetle. Poza tym mogą skorodować lustra Każda lampa/reflektor musi mieć połącznie z atmosferą (tzw. odpowietrzenie) dzięki czemu parowanie reflektorów jest zminimalizowanie. Woda sama tam nie wpada . Słyszeliście chyba o zjawisku fizycznym zwanym skraplaniem Delikatne parowanie (nie mam tu na myśli gromadzenia się już kropelek wody) jest naturalnym, zjawiskiem nie podlegającym roszeniom gwarancyjnym. Tak ASO głosi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek2000 Posted April 7, 2015 Author Share Posted April 7, 2015 Ciekawe dlaczego przednie nie parują, albo halogeny. Albo w innych samochodach... Skraplanie powstaje na skutek różnicy temperatur a nie podczas mycia. Jak nie myłem to nie parowały. Umyłem i 2 dni zaparowane są. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobi1972 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Ciekawe dlaczego przednie nie parują, albo halogeny. Albo w innych samochodach... Skraplanie powstaje na skutek różnicy temperatur a nie podczas mycia. Jak nie myłem to nie parowały. Umyłem i 2 dni zaparowane są. Jakaś fotka by się przydała, łatwiej będzie ocenić czy to norma czy coś faktycznie nie tak. Jak woda zimna to jest różnica temperatur. U mnie w OBK zaraz po kupnie zaparowały dość mocno przednie reflektory, później to samo przeszło - może transport morski miał na to wpływ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fortis Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Ten temat już gdzieś był na forum poruszany .. Wszystkim "parują" u mnie też ale jest to praktycznie minimalne "zamglenie" ... Nie sądzę by miało to wpływ na cokolwiek choć nie ukrywam w żadnym samochodzie tak nie miałem w tylnych lampach albo nie było widoczne ze względu na inny rodzaj lampy [clear] ...Wrzuć fotkę jak to wygląda u ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1sh0 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Tak wyglądają tylne łapmy u mnie po micie auta! Czy normalnie to nie wiem!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chefofrats Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Jak można twierdzić, że to normalne... Nawet w Daewoo tak mi się przed laty nie robiło, ani obecnie w Mustangu, dość dziadowsko wyprodukowanym w USA z chińskich i meksykańskich części. A i w Forku z 2006 parowała mi tylko rozszczelniona lampa, po wymianie nic nie paruje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1sh0 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Dla mnie to nie jest normalnie tylko że w ASO im się nie chce zajmować. To moja opinia! Zrobią też fotkę klapa tylną....powiem o co chodzi pózniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobi1972 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Dla mnie to nie jest normalnie tylko że w ASO im się nie chce zajmować. To moja opinia! Zrobią też fotkę klapa tylną....powiem o co chodzi pózniej Trochę tej mgiełki jest za dużo, trzeba porównać jak to jest u innych właścicieli Forka. Jak nie chcą naprawić w ASO to może Dyrekcja coś pomoże, a jest nie to już chyba rzeczoznawca i prawnik .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1sh0 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 (edited) I fotki który pokazują różnicą w odległośći mędzy lampy i klapą! ASO na to że czujniki i coś tam. Wolałbym że powiedzieli że nie wiedzą jak sobie poradzić! Edited April 7, 2015 by T1sh0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Ale o co chodzi z tymi szparami? zrób fotki z takiej samej perspektywy, bo na tych nie za bardzo widać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1sh0 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Widać teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekka Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 A czy powyżej świateł boczne obrysy brzegów klapy w stosunku do tylnych słupków po obu stronach są też nierówne? Bo jeśli tak to może trzeba podregulować na zawiasach. Wcześniej tego nie zauważyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark 23 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 witam....u mnie ten sam objaw w światłach tylnich po zwykłym myciu. Jeżeli będzie nas więcej to może ogłoszą akcje serwisową Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 Jeżeli będzie nas więcej to może ogłoszą akcje serwisową Link to comment Share on other sites More sharing options...
T1sh0 Posted April 8, 2015 Share Posted April 8, 2015 (edited) A czy powyżej świateł boczne obrysy brzegów klapy w stosunku do tylnych słupków po obu stronach są też nierówne? Bo jeśli tak to może trzeba podregulować na zawiasach. Wcześniej tego nie zauważyłeś? No nie zauważyłem! Ale wygląda że brzegi nad światłach są równe albo jest mało zauważalna różnica. Głupie ale fakt! Samochód ma 5 lat gwarancji czyli jest czas że by w ASO naprawili! Edited April 8, 2015 by T1sh0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riplej Posted April 16, 2015 Share Posted April 16, 2015 (edited) No właśnie tak się martwię że skoro wpada woda to i kurz także więc za kilka lat to będzie sajgon w takim świetle. Poza tym mogą skorodować lustra Każda lampa/reflektor musi mieć połącznie z atmosferą (tzw. odpowietrzenie) dzięki czemu parowanie reflektorów jest zminimalizowanie. Woda sama tam nie wpada . Słyszeliście chyba o zjawisku fizycznym zwanym skraplaniem Delikatne parowanie (nie mam tu na myśli gromadzenia się już kropelek wody) jest naturalnym, zjawiskiem nie podlegającym roszeniom gwarancyjnym. Tak ASO głosi. Jeżeli to wygląda tak, jak na załączonych fotkach, to powyższy post według mnie w pełni wyjaśnia zjawisko. Parowanie jest konsekwencją gwałtownej zmiany tzw. punktu rosy - rozgrzane powietrze wewnątrz klosza lampy (zapalone światła) zostaje gwałtownie schłodzone podczas mycia i mamy kondensację. Nieprzypadkowo ma to miejsce w górnej partii klosza. W starszych konstrukcjach kloszy było to mniej widoczne. Domyślam się, że po deszczu objaw nie występuje. Edited April 16, 2015 by Riplej Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek2000 Posted April 27, 2015 Author Share Posted April 27, 2015 No właśnie tak się martwię że skoro wpada woda to i kurz także więc za kilka lat to będzie sajgon w takim świetle. Poza tym mogą skorodować lustra Każda lampa/reflektor musi mieć połącznie z atmosferą (tzw. odpowietrzenie) dzięki czemu parowanie reflektorów jest zminimalizowanie. Woda sama tam nie wpada . Słyszeliście chyba o zjawisku fizycznym zwanym skraplaniem Delikatne parowanie (nie mam tu na myśli gromadzenia się już kropelek wody) jest naturalnym, zjawiskiem nie podlegającym roszeniom gwarancyjnym. Tak ASO głosi. Jeżeli to wygląda tak, jak na załączonych fotkach, to powyższy post według mnie w pełni wyjaśnia zjawisko. Parowanie jest konsekwencją gwałtownej zmiany tzw. punktu rosy - rozgrzane powietrze wewnątrz klosza lampy (zapalone światła) zostaje gwałtownie schłodzone podczas mycia i mamy kondensację. Nieprzypadkowo ma to miejsce w górnej partii klosza. W starszych konstrukcjach kloszy było to mniej widoczne. Domyślam się, że po deszczu objaw nie występuje. Występuje również po deszczu i gdy tylne światła nie były w użyciu, jak również podczas mycia z węża w zimie Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek2000 Posted May 13, 2015 Author Share Posted May 13, 2015 Jaki jest czas oczekiwania na odpowiedź z SIP? Minął już ponad miesiąc i nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts