szampon Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Witam Mam pytanie co do układu hamulcowego, bo rozebrałem zaciski przód, wiadomo, że trzeba będzie odpowietrzyć, ile płynu trzeba na sam przód i czy trzeba ruszać tył? W zbiorniku płynu hamulcowego jest ścianką na wysokość 1/3 całego zbiornika i wygląda mi, że to na tylną oś bo płyn nie spłynął z tej części. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Witam Mam pytanie co do układu hamulcowego, bo rozebrałem zaciski przód, wiadomo, że trzeba będzie odpowietrzyć, ile płynu trzeba na sam przód i czy trzeba ruszać tył? W zbiorniku płynu hamulcowego jest ścianką na wysokość 1/3 całego zbiornika i wygląda mi, że to na tylną oś bo płyn nie spłynął z tej części. Dzięki za pomoc i pozdrawiam Mam nadzieję, że zacisnąłeś przewód płynu przed rozebraniem zacisku? Zgodnie ze sztuką odpowietrza się komplet kół w odpowiedniej kolejności, a nie tylko przód. Kup sobie litr płynu - zostanie także dla wysprzęglika sprzęgła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 wysprzęglika sprzęgła. Który też warto od czasu do czasu odpowietrzyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts