Michał Piotrowicz Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Witam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem legacy 4 2l kombi 2003r mam pytanko bo nie działa mi tylna przeciwmgielna :/ przednie sie włączają a tylna nie... sprawdzałem bezpieczniki,są całe sprawdzłem również w tylnej klapie wtyczke zasilającą lampe, niestety brak napięcia podejżewam że to nie sam włącznik lecz przekaźnik . Z tego co zauważyłem tylna przeciwgielna jest ledowa więc musi być na jakimś przekaźniku . Czy ma ktoś schemat przekaźników ????? na klapce od bezpieczników nie ma, a w necie też nie znalazłem :/ nie chce szukać po "omacku " czekam na podpowiedzi i pozdrawiam Michał Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 Może masz przetartą/ułamaną wiązkę na przejściu z budy do klapy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzala Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Jeśli masz hak i oryginalną wiązkę to warto sprawdzić połączenie w gnieździe haka. Moduł wiązki haka dezaktywuje światło przeciwmgielne samochodu po podłączeniu wtyczki np. przyczepy. Jeśli przewody wiązki będą źle podpięte to światło przeciwmgielne nie będzie działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Witam od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem legacy 4 2l kombi 2003r mam pytanko bo nie działa mi tylna przeciwmgielna :/ przednie sie włączają a tylna nie... sprawdzałem bezpieczniki,są całe sprawdzłem również w tylnej klapie wtyczke zasilającą lampe, niestety brak napięcia podejrzewam że to nie sam włącznik lecz przekaźnik . Z tego co zauważyłem tylna przeciwmgielna jest ledowa więc musi być na jakimś przekaźniku . Czy ma ktoś schemat przekaźników ????? na klapce od bezpieczników nie ma, a w necie też nie znalazłem :/ nie chce szukać po "omacku " czekam na podpowiedzi i pozdrawiam Michał Zamień przekaźniki np. od podgrzewania lusterek. Powodzenia. rear fog light.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts