Jump to content

Legacy 4 nie działa tylna przeciwmgielna

Michał Piotrowicz

Recommended Posts

Witam 

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem legacy 4  2l kombi 2003r  mam pytanko bo nie działa mi tylna przeciwmgielna :/ przednie sie włączają a tylna nie... sprawdzałem bezpieczniki,są całe sprawdzłem również w tylnej klapie wtyczke zasilającą lampe, niestety brak napięcia  podejżewam że to nie sam włącznik lecz przekaźnik . Z tego co zauważyłem tylna przeciwgielna jest ledowa  więc musi być na jakimś przekaźniku .  Czy ma ktoś schemat przekaźników ????? na klapce od bezpieczników nie ma, a w necie też nie znalazłem :/ nie chce szukać po "omacku "  czekam na podpowiedzi i pozdrawiam Michał

Jeśli masz hak i oryginalną wiązkę to warto sprawdzić połączenie w gnieździe haka. Moduł wiązki haka dezaktywuje światło przeciwmgielne samochodu po podłączeniu wtyczki np. przyczepy. Jeśli przewody wiązki będą źle podpięte to światło przeciwmgielne nie będzie działało.

Witam 

od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem legacy 4  2l kombi 2003r  mam pytanko bo nie działa mi tylna przeciwmgielna :/ przednie sie włączają a tylna nie... sprawdzałem bezpieczniki,są całe sprawdzłem również w tylnej klapie wtyczke zasilającą lampe, niestety brak napięcia  podejrzewam że to nie sam włącznik lecz przekaźnik . Z tego co zauważyłem tylna przeciwmgielna jest ledowa  więc musi być na jakimś przekaźniku .  Czy ma ktoś schemat przekaźników ????? na klapce od bezpieczników nie ma, a w necie też nie znalazłem :/ nie chce szukać po "omacku "  czekam na podpowiedzi i pozdrawiam Michał

Zamień przekaźniki np. od podgrzewania lusterek.

Powodzenia.

rear fog light.pdf

post-13696-0-65059500-1427383127_thumb.png