ammisiek Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Witam, tak sobie jeżdżę i jeżdżę moim Subaru, i dzisiaj natknęło mnie, żeby upiększyć go jakoś w postaci nakładek na rury wydechowe... Nie mam nic zwykłą cieńką rurkę z wydechu, która nie wygląd zbyt agresywnie, żeby nie powiedzieć słabo. Zacząłem poszukiwań w necie i w sumie to nie znalazłem jakiś "dedyków" . W sklepie Subaru znalazłem coś takiego http://www.sklep.subaru.pl/pl/p/Koncowka-tlumika-chromowana/245 Jednak cena mnie zabiła... 500 zł za końcówki wydechu to dla mnie dość sporo. Nie ma ktoś jakiś innych fajnych w lepszej cenie do polecenia? Zależy mi, żeby wyglądało fajnie, ale nie odpustowo i nie od razu 2.5 cala bo nie o to mi chodzi. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 na alledrogo sporo tego... nie szukałeś tam? 1 z brzegu: http://allegro.pl/koncowka-tlumika-85x70-nierdzewna-dokrecana-i5002642861.html "troszke" wiecej: http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=p&string=koncowka+wydechu&search_scope=category-620&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-2-mt-0113 szczęście ze u mnie już były takie ładne, bo też bym szukał Link to comment Share on other sites More sharing options...
ammisiek Posted March 24, 2015 Author Share Posted March 24, 2015 Rozumiem, ze mogę kupić do dowolnego auta i będzie grało? Może trochę głupie pytanie no ale nie bardzo się znam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted March 25, 2015 Share Posted March 25, 2015 sprawdź średnicę i zapytaj sprzedajacego, ważne żeby końcówka nie była zbyt długa by chamsko nie odstawała 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MateuszWwa Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Trójkę to mógłby upiększyć tylko wydech z Kwasówki który by nie rdzewiał, bo gdy stoję na światłach za każda 3jką to bije po oczach rdza na puchach.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maver Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Ja eksperymentowałem z końcówkami i powiem tak: jakby tego nie zrobić wygląda to słabo. Bo co z tego, że masz piękną chromowaną końcówkę jak reszta tłumika jest skorodowana. A Forek ma tak, że ten tłumik właściwie cały widać i nie ma rozsądnej alternatywy w ASO. Doszło do tego, że już zamontowane końcówki wydechów zdjąłem, bo wyglądało to TAK słabo. ale jest nadzieja: http://allegro.pl/tlumik-koncowy-subaru-forester-sh-2-0-150-ps-08-15-i5153286231.html Polecić nie mogę, bo jeszcze ich nie kupiłem, ale wygląda obiecująco. PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybu Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 http://www.biedronka.pl/pl/product,id,6708,name,akcesoria-tuningowe w kazdym miescie dzis kupilem do swojego legasia bo tez gola rure mialem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Ja eksperymentowałem z końcówkami i powiem tak: jakby tego nie zrobić wygląda to słabo. Bo co z tego, że masz piękną chromowaną końcówkę jak reszta tłumika jest skorodowana. A Forek ma tak, że ten tłumik właściwie cały widać i nie ma rozsądnej alternatywy w ASO. Doszło do tego, że już zamontowane końcówki wydechów zdjąłem, bo wyglądało to TAK słabo. ale jest nadzieja: http://allegro.pl/tlumik-koncowy-subaru-forester-sh-2-0-150-ps-08-15-i5153286231.html Polecić nie mogę, bo jeszcze ich nie kupiłem, ale wygląda obiecująco. PZDR Tłumiki, które oferuje na moich aukcjach są nowe (wprost od producenta).Na tej aukcji mam do sprzedania następujący zestaw tłumików: -Tłumik końcowy LEWY -Tłumik końcowy PRAWY Czyli 3 stówki za dwa, czy za jeden? No tak czy inaczej tanio, ciekawe co są warte - może zamiast malować stare kupie te na testy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maver Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Ja rozumiem ze 300 za komplet. Moje juz byly malowane i po 1,5 roku znow wyszla rdza planuje kupic w przyszlym tygodniu to bede wiedzial co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 (edited) OK., to m4ver będziesz pierwszy na forum (chyba) który przetestuje te puchy, ciekaw jestem czy są tak samo ciche jak oemy. Czekam z niecierpliwością na Twoją opinię. Co prawda masz SBD ale jak będzie głośniejszy to napewno usłyszysz - ja bym przytulił coś bardziej bulgoczącego (ale delikatniej) niż seria. Na nielegalu jest na sprzedaż Remusa, ale znalazłem jeden czeski film (dosłownie) i stwierdzam, że mi się nie podoba ich dźwięk. Coijn, a jat tam stan Twoich, bo u mnie fatalnie wyglądają, blacha nie jest specjalnie przeżarta, ale ruuuuda... Chwila w necie i proszę: Seria to to nie jest, ale pewnie warte zaryzykowania 300. Edited March 29, 2015 by SubaruSK Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 (edited) no cóż, tragedii nie ma, pięknie też nie jest, właśnie też kombinuje co z tym można zrobić Edited February 8, 2022 by cOijN Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 No to ja mam podobnie, może troszkę więcej rudej. Te czerwone sprężyny to seria? Letnie oponki kupione? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 pierwszy pomysł z brzegu to Hammerite ale... no właśnie, jestem niemal pewien że nie tak się to powinno robić Sprężyny... szczerze? Zabij mnie ale nie wiem, ponoć poprzednik zmienił SLSy bo go wkurzały (auto mu pływało), możliwe że razem z tym trzeba było zmienić sprężyny, ale raczej są nowe, zacytuję z ogłoszenia "nowe lpg nowe klocki, tarcze, amorki na tyle" Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Te czerwone sprężyny to seria? To jest zestaw Peddersa,amor i sprężyna. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 (edited) bezbłędnie dzięki za podpowiedź! a jakieś opinie na temat takiej modyfikacji? Edited February 8, 2022 by cOijN Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Sprawdza się taki zestaw bardzo fajnie w eksploatacji,auto przestaje się nadmiernie bujać,jest bardziej stabilne i zachowuje pełen komfort. Ale... Tak na marginesie , to jeszcze chwila i będzie duży problem z Pedersem…… firma z australii , brak przedstawiciela w Polsce , brak serwisu , a problemy już pomału są ….. coś będzie podobnego jak kiedyś wchodziły na rynki zawieszenia jednorazowe D2 / KSPORT czy nawet Tein … Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 dzięki cybel, to zacznę się martwić jak się zacznie coś sypać, ale one są już długo w obiegu, więc jakoś się specjalnie nie obawiam. PS. nie róbmy już OT, amorki mają swój temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
maver Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 potwierdzam, 300 zł za pare. Czekam na dostawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Kurde, szkoda że masz disla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maver Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 to z lenistwa nie chciało mi się jeździć po PL i nie tylko szukając XTka SH. Paczka przyjechała. Jak w domu rozpakuję to porobię zdjęcia jak to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cOijN Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 a to średnica dyszla jakoś bardzo odbiega od benzyniaków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maver Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Tłumiki odszły po dwóch dniach od zakupu, świetnie zapakowane. Wyglądają solidnie, są ciężkie (po 3kg każdy), pokryte czarną matową farbą a końcówka jest okrągła, lekko ścięta i chromowana. Załączam dwie forty. Jak ktoś chce wiecej to PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 W tym streczu im do twarzy. Kiedy montaż? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maver Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 jestem umówiony w ASO na piątek 10.04 na te tłumki oraz... diagnoze znikającego płynu chłodniczego.... (dusza na ramieniu ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SubaruSK Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Płyn w SBD? To pewnie jakaś opaska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts