piotrek_22 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Witam. W mojej imprezie gt 1998 po dłuższej szybkiej jeździe czuć dziwny zapach w kabinie(coś w rodzaju topionego plastiku). Czym może być to spowodowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiszpanu Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Ja bym oglądnął czy czasem coś nie zwisa i na łukach nie wpada na wydech. Autka pewnie nie masz od nowości, nie wiadomo kto jak coś zrobił pod spodem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamooth Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Sory za OT ale nie mogę się powstrzymać ...odnośnie dziwnego zapachu to miałem kiedyś taki przypadek, mianowicie wychodzę z pracy temp. otoczenia 30 st C, jadę do domu i łeb mi chce urwać tak coś śmierdzi, włączam nawiew - cyklon B. Dojechałem na bezdechu, otwieram maskę a tam szczur zdechnięty przytulony do kielicha Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_22 Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 To raczej zapach spalenizny plastiku i czuć go dopiero po dłuższym jeżdżeniu na wysokich obrotach. Raczej nie jakieś zwierzę Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 musisz węchowo namierzyć w miarę źródło smrodu, przód / tył, może coś w komorze silnika dotyka gorącej części silnika, może wydechu Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_22 Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Raczej to będzie z przodu bo to czuć w środku podczas jazdy. Sprawdzę czy nic nie dotyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czlapus Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 U taty w legasiu przykleil sie worek plastikowy na smieci do.kolektora i po dluzszej jezdzie smierdzi jak pieron polecam sprawdzic Moze byc tez tak ze olej z magla kapie Ci na kolektor wydechowy i tez bedziesz mial taki zapach w aucie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Zapach palonego plastiku (gryzący) to raczej spalany płyn chłodniczy. Spalany olej to raczej smród palonego węgla. Może miałeś zalany fragment komory silnika płynem chłodniczym. Samochód miał coś robione w komorze silnika w ostatnim czasie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukus Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Albo plyn chlodniczy albo u mnie dla przykladu ciekla pompa wspomagania a dokladniej zbiorniczek z pod dekla. Olej zbieral sie na bloku i sciekal na wydech. Smierdzialo tylko po dluzszej jezdzie lub po dmuchaniu. Zapach niemily i inny niz zwykly olej. Przelec palcem dookola pompy czy nic swiezego nie leci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek_22 Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Zmieniana była chłodnica Sprawdzę ale narazie też mam problem z hamulcami bo są bardzo słabe oraz przednie koło jest dziwnie odchylone mniej więcej tak -> \ oczywiście tego aż tak nie widać. Wiecie czym może to być spowodowane? Zmieniana była chłodnica Sprawdzę ale narazie też mam problem z hamulcami bo są bardzo słabe oraz przednie koło jest dziwnie odchylone mniej więcej w tą stronę -> \ oczywiście tego aż tak nie widać. Wiecie czym może to być spowodowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Skoro zmieniana była chłodnica, pewnie płyn zalał inne części silnika, które się nagrzewają. Sprawdź czy nie cieknie/pocie się dalej i jeśli nie to dawaj przez najbliższe dwa tygodnie w palnik (oczywiście pilnuj parametrów temp. oleju, ciśnienie oleju, temp. płynu chłodniczego,itd). To powinno pomóc wypalić się resztkom płynu na zalanych częściach. U mnie dwa tygodnie się dymiło przez kurnik. Wstyd jeździć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts