Guest zajacpieter Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 (edited) Witam panowie . Mam kolejnym małym problemem w moim legacym zacinająca sie klamka bagażnika oraz czasami czujnik mi pokazuje ze klapa się otwarła a jest zamknięta. Co do klamki czekam na sugestie co zrobić jak się dostać co wysmarować by lekutko chodziło .A co do czujnika to potrzebował bym jakąś instrukcje gdzie on jest i jak się do niego dostać , jak będę miał go w reku to będę myślał co z nim zrobić , posprawdza go miernikie najwyzej wyczyszczę Edited March 22, 2015 by zajacpieter Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Zacząć od archiwum Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Witam panowie . Mam kolejnym małym problemem w moim legacym zacinająca sie klamka bagażnika oraz czasami czujnik mi pokazuje ze klapa się otwarła a jest zamknięta. Co do klamki czekam na sugestie co zrobić jak się dostać co wysmarować by lekutko chodziło .A co do czujnika to potrzebował bym jakąś instrukcje gdzie on jest i jak się do niego dostać , jak będę miał go w reku to będę myślał co z nim zrobić , posprawdza go miernikie najwyzej wyczyszczę W sklepie rowerowym kup olej w sprayu i popsikaj. Ten olej jest z teflonem . Ja tak zrobiłem i już z trzy lata mi się nie zacina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakum Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 A co do czujnika to potrzebował bym jakąś instrukcje gdzie on jest Jest w zamku klapy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zajacpieter Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 dzięki koledzy za informacje gdzie jest czujnik będę próbował sie dostac do niego Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Popsikaj go tym olejem od rowerów i poruszaj klamką. Jestem pewien, że wszystko ruszy bez rozbierania Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala07 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Witam. Bez rozbierania się nie obejdzie. należy wyjąć klamkę i wyprasować bolec który łączy w całość. Następnie oczyścić, nasmarować i poskładać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zajacpieter Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 mi się udało rozruszać klamkę ale by to zrobić rozebrałem tapicerkę bagażnika zdjąłem linkę popsikałem wzdłuż klamki i ruszałem nią aż zaczęła łękotko chodzić, fakt trawlowało to chwile ale nie musiałem rozbierać wszystkiego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero84 Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 ja mam problem z centralnym zamkiem, nie otwierają / zamykają się drzwi kierowcy, miałem sam rozbierać ale oddaje w środę do serwisu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 ja mam problem z centralnym zamkiem, nie otwierają / zamykają się drzwi kierowcy, miałem sam rozbierać ale oddaje w środę do serwisu.... Oddajesz do serwisu i chwalisz się tym na forum technicznym? Zacznij proszę coś wnosić swoimi postami do dyskusji... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero84 Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Drogi Kolego, Staram się nie zaśmiecać zbędnymi postami ale potrzebuję dobić do 100 aby pomóc sprzedać auto! Od kilku lat jestem na tym forum, czytam a nie piszę więc teraz mam problem. Przykro że krytykujesz kogoś, kto chce oddać auto swoje w dobre ręce (nie swoje). Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia w pracy na forum! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WOJO Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Drogi Kolego, Staram się nie zaśmiecać zbędnymi postami ale potrzebuję dobić do 100 aby pomóc sprzedać auto! Od kilku lat jestem na tym forum, czytam a nie piszę więc teraz mam problem. Przykro że krytykujesz kogoś, kto chce oddać auto swoje w dobre ręce (nie swoje). Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia w pracy na forum! OK. Tłumaczenie przyjęte. Zacznij nowy wątek w tym dziale o problemie technicznym z Forkiem, opisując wszystkie jego wady, łącznie z ceną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harnaś Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Dokładnie jak lojszczyk wyżej wspomniał. W rowerowym kup olej w sprayu. Otwórz klapę i psikaj po klamce ruszając nią co chwilę. U mnie po 3 zabiegu dopiero był spokój... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szampon Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Ja zdemontowałem klamkę z klapy, bolca wyprasowywać nie trzeba było tylko przebiłem go w jedną stronę, w drugą i jakoś na środek, dużo wd40, poźniej smar w sprayu i jest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts