Jump to content

Problem z klamka oraz czujnikeim klapy bagaznika legacy 2004 kombi

Guest zajacpieter

Recommended Posts

Guest zajacpieter

Witam panowie . Mam kolejnym małym problemem w moim legacym zacinająca sie klamka bagażnika oraz czasami czujnik mi pokazuje ze klapa się otwarła a jest zamknięta. Co do klamki czekam na sugestie co zrobić jak się dostać co wysmarować by lekutko chodziło .A co do czujnika to potrzebował bym jakąś instrukcje gdzie on jest i jak się do niego dostać , jak będę miał go w reku to będę myślał co z nim zrobić , posprawdza go miernikie najwyzej wyczyszczę

Edited by zajacpieter

Witam panowie . Mam kolejnym małym problemem w moim legacym zacinająca sie klamka bagażnika oraz czasami czujnik mi pokazuje ze klapa się otwarła a jest zamknięta. Co do klamki czekam na sugestie co zrobić jak się dostać co wysmarować by lekutko chodziło .A co do czujnika to potrzebował bym jakąś instrukcje gdzie on jest i jak się do niego dostać , jak będę miał go w reku to będę myślał co z nim zrobić , posprawdza go miernikie najwyzej wyczyszczę

W sklepie rowerowym kup olej w sprayu i popsikaj. Ten olej jest z teflonem . Ja tak zrobiłem i już z trzy lata mi się nie zacina.

Guest zajacpieter

mi się udało rozruszać klamkę  ale by to zrobić rozebrałem tapicerkę bagażnika zdjąłem linkę  popsikałem wzdłuż klamki i ruszałem nią aż zaczęła łękotko chodzić, fakt trawlowało to chwile ale nie musiałem rozbierać wszystkiego  .

ja mam problem z centralnym zamkiem, nie otwierają / zamykają się drzwi kierowcy, miałem sam rozbierać ale oddaje w środę do serwisu.... 

Oddajesz do serwisu i chwalisz się tym na forum technicznym?

Zacznij proszę coś wnosić swoimi postami do dyskusji...

.

Drogi Kolego,

Staram się nie zaśmiecać zbędnymi postami ale potrzebuję dobić do 100 aby pomóc sprzedać auto! Od kilku lat jestem na tym forum, czytam a nie piszę więc teraz mam problem.

Przykro że krytykujesz kogoś, kto chce oddać auto swoje w dobre ręce (nie swoje).

Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia w pracy na forum! :P

Drogi Kolego,

Staram się nie zaśmiecać zbędnymi postami ale potrzebuję dobić do 100 aby pomóc sprzedać auto! Od kilku lat jestem na tym forum, czytam a nie piszę więc teraz mam problem.

Przykro że krytykujesz kogoś, kto chce oddać auto swoje w dobre ręce (nie swoje).

Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia w pracy na forum! :P

OK. Tłumaczenie przyjęte. :)

Zacznij nowy wątek w tym dziale o problemie technicznym z Forkiem, opisując wszystkie jego wady, łącznie z ceną. :)

• 3 weeks later...

Ja zdemontowałem klamkę z klapy, bolca wyprasowywać nie trzeba było tylko przebiłem go w jedną stronę, w drugą i jakoś na środek, dużo wd40, poźniej smar w sprayu i jest ok.