bremas Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 witam, chyba pada sprzęgło w STI 2002, moje pytanie jakie założyc i gdzie szukać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Ori i będzie Ok. Chyba że masz dużo więcej momentu,ponad standard. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Chyba że masz dużo więcej momentu,ponad standard. Też oryginał wytrzyma,sprawdza się do 530-550Nm bezproblemowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOM-GUM Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 (edited) Ja wsadziłem to i jestem bardzo zadowolony http://www.topendpower.pl/p/pl/fk03h1601/sprz%C4%99g%C5%82o+exedy+fk03h1601+stage+1+organiczne+subaru+impreza+sti+ej20ej25+6mt.html Tylko ze w styczniu kosztowało 1935 i była to najlepsza cena w polsce a teraz widze ze dosyc sporo podrozało Edited March 22, 2015 by TOM-GUM Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Nie ma chyba potrzeby wydawania o prawie 1 tys.zł więcej kasy,na sprzęgło,które prawdopodobnie jest mocniejsze od oryginału,tylko na papierze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bremas Posted March 22, 2015 Author Share Posted March 22, 2015 witam wszystkich , i dzięki za wskazówki a jaka jest cena ori zestawu? bo tak jak pisze Cybel, jesli ori wytrzyma 450Nm to po co przepłacać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abecer Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 (edited) Za komplet około 1500 zeta Edited March 22, 2015 by abecer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Ja wsadziłem to i jestem bardzo zadowolony http://www.topendpower.pl/p/pl/fk03h1601/sprz%C4%99g%C5%82o+exedy+fk03h1601+stage+1+organiczne+subaru+impreza+sti+ej20ej25+6mt.html Tylko ze w styczniu kosztowało 1935 i była to najlepsza cena w polsce a teraz widze ze dosyc sporo podrozało Też mam ten zestaw i nie narzekam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bremas Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 dzięki za informacje coś musze wybrać Link to comment Share on other sites More sharing options...
bat Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 lepiej ori czy przykładowo spiek od Radzikowskiego? tak z ciekawosci pytam, co bardziej wytrzymałe przy upalaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Spiek nie robi dużych przebiegów. Nie zamierzasz notorycznie startować z procedury,nie masz 600Nm momentu,montuj oryginał. Moje oryginalne sprzęgło ma się dobrze,ujeżdżane po wymianie tarczy(profilaktyka)przynajmniej od 2 sezonów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Moje oryginalne sprzęgło ma się dobrze,ujeżdżane po wymianie tarczy(profilaktyka)przynajmniej od 2 sezonów. Korzystasz z procedury startu? Zastanawiam się czysto teoretycznie jak to się ma do żywotności sprzęgła. Taka powiedzmy pojeżdżawka raz w miesiącu i 10 startów z procedurą... Mam u siebie, ale nie korzystam bo nie do końca umiem a szkoda mi też sprzęgła . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Moje oryginalne sprzęgło ma się dobrze,ujeżdżane po wymianie tarczy(profilaktyka)przynajmniej od 2 sezonów. Korzystasz z procedury startu? Zastanawiam się czysto teoretycznie jak to się ma do żywotności sprzęgła. Taka powiedzmy pojeżdżawka raz w miesiącu i 10 startów z procedurą... Mam u siebie, ale nie korzystam bo nie do końca umiem a szkoda mi też sprzęgła . Mam ten sam lęk. Może ktoś mnie robi w jajo ale słyszałem, że procedura startu u mnie w okolicy 5,8 tys. obrotów znacznie skraca życie sprzęgła. Pytanie tylko czy to oznacza 100 strzałów czy 20 strzałów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Korzystasz z procedury startu? Oczywiście,na każdym Superoesie,na pojeżdżawkach itp. Sprzęgło żyje i ma się dobrze,przeżyło już więcej niż 100 "strzałów". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 (edited) Dzięki Cybel! A Jaki masz zestaw tzn. tarczę i docisk ? I ile momentu przenosi ? Edited March 24, 2015 by Helmut Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Cybel strzela precyzyjnie, to sie o sprzeglo nie martwi Jeden strzal - jeden zabity Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 A Jaki masz zestaw tzn. tarczę i docisk ? I ile momentu przenosi ? Całe sprzęgło oryginał z STi 2,0.Momentu jest ok.490Nm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon WRC Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 Korzystasz z procedury startu? Oczywiście,na każdym Superoesie,na pojeżdżawkach itp.Sprzęgło żyje i ma się dobrze,przeżyło już więcej niż 100 "strzałów". No to i ja muszę się do tego przekonać i nauczyć korzystać . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmut Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Wspaniale też zaryzykuję. Zalupy grupowe zawsze tańsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts