shagger Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 (edited) Witam! Mam już w baku mało paliwa a kontrolka rezerwy jeszcze się nie świeci. Zastanawia mnie jak jest u was - czy po włożeniu kluczyka i przekręceniu na zapłon, kiedy zapalają się na chwilę różne kontrolki, powinna się zapalić na chwilę rezerwa? Zastanawiam się czy mam jeszcze na tyle dużo paliwa że mogę śmigać czy może już powinienem jechać na stację bo nie zapala mi się rezerwa. Wskazówka poziomu zdajduję się już na dolnej kresce. Edited March 21, 2015 by shagger Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebekian Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Nie nie zapala się przy przekręceniu kluczyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz77b Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 U mnie na dolnej kresce rezerwa już się zapala. Nadto kontrolka jak sie już zapali to świeci już ciągle. Może czujnik się zespół lub pływak zawiesił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chefofrats Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 U mnie rezerwa zapala się jak chce, czasem równo z ostatnią kreską, czasem przed nią, czasem za. Ale zawsze wchodzi wtedy ok. 50l do baku (od 48 do 51). Więc parę litrów zapasu zawsze zostaje. A przy uruchomieniu silnika akurat ta ikonka nie zapala się na chwilę, o ile paliwa jest dość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shagger Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Działa Wreszciie się zaświeciła. Nie sądziłem że kiedykolwiek w życiu ucieszę się z tego powodu Teraz czeka mnie mniej przyjemna chwila przy dystrybutorze Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosol Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Odp. TAK zapala, jezeli masz do okolo 4l paliwa w baku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero84 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Zapala się ale bardzo późno. Z mojego doświadczenia po zapaleniu się rezerwy, przejechaniu ok 40 km i tankowaniu wlewałem do baku 48-50 litrów (a bak ma 65) wiec niby rezerwa jest. Kwestia wyskalowania czujnika... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marhof Posted April 3, 2015 Share Posted April 3, 2015 Zapala się ale bardzo późno. Z mojego doświadczenia po zapaleniu się rezerwy, przejechaniu ok 40 km i tankowaniu wlewałem do baku 48-50 litrów (a bak ma 65) wiec niby rezerwa jest. Kwestia wyskalowania czujnika... Do baku w Forku 2,5 XT wchodzi 60L paliwa więc ograniczyłbym ten optymizm Raz dotoczyłem się na stacji na oparach (auto ledwo wjechało pod górkę) a raz zaliczyłem już spacer na stację benzynową z butelką po wodzie mineralnej... W obu przypadkach nie udało mi się zatankować więcej niż 58,5 L (do pierwszego odbicia). Jeśli masz jakieś potwierdzone dane z tymi 65 to daj znać, chętnie bym wymienił bak na większy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts