Jaboss Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Witam! Mam pytanie o silniki disla , szukając kolejnego subaru dla mojej lepszej a na pewno ładniejszej połowy pomyślałem o dislu, a nich ma. Moją uwagę przykuły ogłoszenia w których piszą uszkodzony silnik i te silniki to tylko disel nie spotkałem się z uszkodzonym benzyniakiem. O ile dobrze pamiętam disel w subaru wprowadzony został w ~ 2008r. Czy to choroba wieku dziecięcego a może silnik wysokoprężny nie może pracować w układzie boxer, czy jest jakaś inna przyczyna awarii. Pozdrawiam Ja Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Można tak powiedzieć, że to choroba dziecięca i kupowanie auta niezgodnie z jego przeznaczeniem. Ludzie kupowali diesle do jazdy po mieście, a tamte roczniki potrzebowały przegonienia na trasie. Stoją na aukcjach, bo koszt naprawy sięga często ponad 20tys a takiego samego benzyniaka 4tys. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 nie spotkałem się z uszkodzonym benzyniakiem. najczęściej do spotkania dochodzi.... po kupnie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Jaboss poczytaj forum a bedziesz wszystko wiedzial i o silniku benzynowym i o dieslu Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/79225-subaru-impreza-150-km-20-turbodiesel/#entry2224701 Zebrane kilka wątków w temacie SBD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzlo Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 Jaboss poczytaj forum a bedziesz wszystko wiedzial i o silniku benzynowym i o dieslu No jak sie bardziej zagłębi to może czasem nie kupić subaru Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 No jak sie bardziej zagłębi to może czasem nie kupić subaru tak może być... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knurek1111 Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 tak może być... Eee tam, przecież dowiedziono w odpowiednim wątku, że Forum nie zniechęca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaboss Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Witam i pozdrawiam Dzięki za podpowiedzi, na wspomnienie o zmianie marki Iwona rzuca we mnie przedmiotami na szczęście lekkimi (w swoim pierwszym samochodzie a była to Impreza przeżyła zderzenie czołowe więc jakiś sentyment został), a skoro ropniaczek nie lubi jazdy po mieści to będzie benzyna trochę drożej chociaż biorąc pod uwagę koszty naprawy to nie wiem czy to wyjdzie drożej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Eee tam, przecież dowiedziono w odpowiednim wątku, że Forum nie zniechęca bo forum zacheca do zakupu wersji benzynowych a w szczegolnosci 2.0 z wiatrakiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Dla równowagi,mniejszej czy większej http://www.forum.subaru.pl/index.php?/topic/76514-boxer-dieselci%C4%85gle-bez-awarii/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts