blasterpl Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 (edited) Koledzy jak wygląda oryginalna przetwornica xenonow do STI 01-02r i gdzie jest zamocowana. Czy to jest jedno urządzenie z którego wychodzą 2 kable na palniki czy każdy palnik ma swoja przetwornice.Przy włączaniu świateł jeden palnik najpierw miga zanim odpali a nie raz wogule nie startuje , myślałem ze to palnik umiera ale wymieniłem na nowy i dalej to samo. Wiec podejrzewam ze umiera przetwornica. Moze jakieś foto. Edited March 18, 2015 by blasterpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 http://allegro.pl/lampa-przednia-prawa-xenon-sti-jdm-2001-2002-i5111343636.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
blasterpl Posted March 18, 2015 Author Share Posted March 18, 2015 Ale lampy to ja mam dobre , mnie interesują przetwornice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hrumque Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Przede wszystkim bym zmierzył zasilanie przy lampie (zasilanie przetwornicy) - czasem takie miganie oznacza zbyt niskie napięcie, bo złączki-kostki jedzone przez śniedź i korozję... mnie interesują przetwornice. Jeśli tylko nie boisz się chińszczyzny - to po prostu wsadzaj chinskie przetwornice "alternatywne", takie jak od chińskich zestawów "hid tuning" - zapłacisz 70-100zł za komplet, i działają tak samo dobrze jak oryginał - subaru nie ma żadnej "kontroli spalonej żarówki", nie potrzeba żadnych "cyfrowych can bus" przetwornic ani nic - tam jest proste zasilanie 12v załączane przekaźnikiem i koniec. Wsadzisz taką przetwornicę z takim adapterem D2S/D2R i będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts