Jump to content

WRX STI 01-02r przetwornica xenonow

blasterpl

Recommended Posts

Koledzy jak wygląda oryginalna przetwornica xenonow do STI 01-02r i gdzie jest zamocowana. Czy to jest jedno urządzenie z którego wychodzą 2 kable na palniki czy każdy palnik ma swoja przetwornice.Przy włączaniu świateł jeden palnik najpierw miga zanim odpali a nie raz wogule nie startuje , myślałem ze to palnik umiera ale wymieniłem na nowy i dalej to samo. Wiec podejrzewam ze umiera przetwornica. Moze jakieś foto.

Edited by blasterpl

Przede wszystkim bym zmierzył zasilanie przy lampie (zasilanie przetwornicy) - czasem takie miganie oznacza zbyt niskie napięcie, bo złączki-kostki jedzone przez śniedź i korozję...

mnie interesują przetwornice.

Jeśli tylko nie boisz się chińszczyzny - to po prostu wsadzaj chinskie przetwornice "alternatywne", takie jak od chińskich zestawów "hid tuning" - zapłacisz 70-100zł za komplet, i działają tak samo dobrze jak oryginał - subaru nie ma żadnej "kontroli spalonej żarówki", nie potrzeba żadnych "cyfrowych can bus" przetwornic ani nic - tam jest proste zasilanie 12v załączane przekaźnikiem i koniec.

Wsadzisz  taką przetwornicę 35wdc_zps16dbbae5.jpgz takim adapterem D2S/D2R d2srMS.PNGi będzie ok.