Jump to content

Jakie fotele do dziadka ?

dareq

Recommended Posts

Z jakich modeli fotele bedą pasowały do legacy I ? Myśle nad wymiana na cos ciekawszego od tego co mam w tej chwili...myślałem nad delikatnymi kubełkami bo to w końcu jak dla mńie dupowóz.

Najlepiej gdyby to była tylko przekładka bez żadnych przeróbek :)

Polecam przedostatnie lub w tym typie.

Czyli z Imprez do 2000 roku, bo później fotele miały inne siedzisko.Było wyżej.

Jest wygodnie. Ja mam z GT (przedostatnie) i robiłem po 500km na jeden strzał...No dobra na 2, ale tylko ze względu na wielkość zbiornika paliwa :P
Z kolei trzymać trzymają i da się w nich mocniej pocisnąć również.

Na ostatnich siedzi się jakieś 8 cm wyżej.

Na tych i na takich z GT na pewno jest twardziej niż na standardowych z Legacy, ale nie jest to twardy kubeł.

Jeżeli jesteś niski i nie masz szyberdachu to na takich np. z bug'a sti (najlepsze fotele ever) dasz radę, ale jeśli nie ;) to może być za wysoko. Ja miałem taki fotel wsadzony (dokładnie z bug'a sti) i to bez regulacji, co przy moich 190cm było za wysoko. Dość szybko go wyjąłem  bo mnie szyja zaczynała boleć  :D

Dlatego choć pasują wszystkie, najlepszym wyborem będą z GC, najlepiej GT'kowe bo jest szansa, że trafisz na EU czyli z normalną regulacją. GC STi były tylko jdm i fotel lewy nie ma regualcji.

Jedna uwaga jeszcze - kupiłem onegdaj komplet właśnie takich stołków z GC STi, rewelacyjne fotele, ale udało mi się dorwać lewy fotel z GT'ka EU i powiem szczerze, że nie odczuwam różnicy w porównaniu do STi, którą jakoś zdecydowanie bym odnotował. Te fotele jeśli nawet nie są identyczne, to są totalnie podobne.

Seryjne stołki z legasia to kanapy, ale kubełki nie męczą w trasie, są całkiem anatomiczne ;)

Witam,

obejrzyj moją galerię.

Niestety nie bardzo wiem jak wstawić obrazek do posta.

Fotele z Toyoty Supry jak dla mnie super:)

Edited by wojto79

Ze wzrostem u mnie bez szału...173cm :) piszesz o tych ostatnich na zdjęciu ?

Model z GC wygląda tak jak ten cały błękitny na trzecim zdjęciu.

Jeśli jeździsz dość wysoko przy Twoim wzroście, to możesz rozważyć te ostatnie. Najlepiej by było, jakbyś mógł gdzieś założyć i się usadowić ;)

wojto

widziałem te Twoje, rewelacja, chociaż nie mam pojęcia jak z ich dostępnością ;)

Podepnę się pod temat foteli.Czy fotel pasażera jest seryjnie wyżej niż kierowcy na najniższym stopniu regulacji :question: Przymierzam się za jakiś czas do zakupu foteli z STi i RHD widzę są w niezłej cenie tylko kwestia czy nie będę siedział jeszcze wyżej bo przypadnie mi wtedy fotel pasażera bez regulacji.Regulacji mi do niczego nie potrzebna.W poprzedni RSie miałem fotele z GTeka 97' i były super polecam każdemu te stołki gdybym wiedział że będzie kolejna Impreza to bym nie sprzedawał :cry:

Dlatego choć pasują wszystkie, najlepszym wyborem będą z GC, najlepiej GT'kowe bo jest szansa, że trafisz na EU czyli z normalną regulacją. GC STi były tylko jdm i fotel lewy nie ma regualcji.

Ja mam z JDMa i przy 193cm wzrostu na fotelu kierowcy nie odczuwam dyskomfortu.

Ja mam z JDMa i przy 193cm wzrostu na fotelu kierowcy nie odczuwam dyskomfortu.

Ależ ja nigdzie nie napisałem, że jest jakiś dyskomfort. Źle mi było na stołku z bug'a ;)

Przez rok jeździłem na stołku z sti jdm i było bardzo spoko. Zmieniłem na GT bo mam sztukę z regulacją i chciałem być jeszcze niżej. Siak czy owak szyberdach mi przeszkadza :)

TOŁEK

Mogę to tylko ocenić po własnych odczuciach, ale powiedziałbym, że z 3 cm.

• Upvote 1

Witam,

dzięki za opinie,

co do montażu, to trochę zabawy było - fotel pasażera wystarczyło odkręcić prowadnicę od orgi i przykręcić fotel z supry

Fotel kierowcy niestety trzeba było przyspawać do ori prowadnicy.

Fotele z supry raz na jakiś czas się trafiają na allegro w rozsądnych cenach.

Mój wreszcie podłączyłem elektrycznie i ma joystick do regulacji lędźwi i zamykania i otwierania boczków.

dareq mogę sprzedać ci ori stołki od Legacy Turbo. Są wygodniejsze od seryjnych i mają lepsze trzymanie boczne. Do dupowozu są bardzo ok.

No i najważniejsze, po symbolicznym przebiegu 48 tyś km czyli praktycznie jak nowe.

Są wygodniejsze od seryjnych i mają lepsze trzymanie boczne

Jakie trzymanie boczne? :lol: Fakt, że podgrzewanie bywa przyjemne, ale nawet na ulicę są nieco płaskie.