dareq Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Z jakich modeli fotele bedą pasowały do legacy I ? Myśle nad wymiana na cos ciekawszego od tego co mam w tej chwili...myślałem nad delikatnymi kubełkami bo to w końcu jak dla mńie dupowóz. Najlepiej gdyby to była tylko przekładka bez żadnych przeróbek Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Impreza GC i GD, wszystkie, P&P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Czyli najlepiej wyszarpać jakieś z GTka Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareq Posted March 16, 2015 Author Share Posted March 16, 2015 Cos takiego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Polecam przedostatnie lub w tym typie. Czyli z Imprez do 2000 roku, bo później fotele miały inne siedzisko.Było wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareq Posted March 16, 2015 Author Share Posted March 16, 2015 (edited) Aha...a jest twardo ? Te ostatnie mają te "coś" ... Edited March 16, 2015 by dareq Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Jest wygodnie. Ja mam z GT (przedostatnie) i robiłem po 500km na jeden strzał...No dobra na 2, ale tylko ze względu na wielkość zbiornika paliwa Z kolei trzymać trzymają i da się w nich mocniej pocisnąć również. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbutek Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Na ostatnich siedzi się jakieś 8 cm wyżej. Na tych i na takich z GT na pewno jest twardziej niż na standardowych z Legacy, ale nie jest to twardy kubeł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Ja twardością nie zauważyłem szczególnej różnicy w stosunku do serii. Raczej musiałem się przyzwyczaić do kształtu oparcia na odcinku lędźwiowym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareq Posted March 16, 2015 Author Share Posted March 16, 2015 To ostatńie odpadaja bo 8 cm to sporo choć sa piękne Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Jeżeli jesteś niski i nie masz szyberdachu to na takich np. z bug'a sti (najlepsze fotele ever) dasz radę, ale jeśli nie to może być za wysoko. Ja miałem taki fotel wsadzony (dokładnie z bug'a sti) i to bez regulacji, co przy moich 190cm było za wysoko. Dość szybko go wyjąłem bo mnie szyja zaczynała boleć Dlatego choć pasują wszystkie, najlepszym wyborem będą z GC, najlepiej GT'kowe bo jest szansa, że trafisz na EU czyli z normalną regulacją. GC STi były tylko jdm i fotel lewy nie ma regualcji. Jedna uwaga jeszcze - kupiłem onegdaj komplet właśnie takich stołków z GC STi, rewelacyjne fotele, ale udało mi się dorwać lewy fotel z GT'ka EU i powiem szczerze, że nie odczuwam różnicy w porównaniu do STi, którą jakoś zdecydowanie bym odnotował. Te fotele jeśli nawet nie są identyczne, to są totalnie podobne. Seryjne stołki z legasia to kanapy, ale kubełki nie męczą w trasie, są całkiem anatomiczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareq Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 Ze wzrostem u mnie bez szału...173cm piszesz o tych ostatnich na zdjęciu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojto79 Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 (edited) Witam, obejrzyj moją galerię. Niestety nie bardzo wiem jak wstawić obrazek do posta. Fotele z Toyoty Supry jak dla mnie super:) Edited March 17, 2015 by wojto79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Ze wzrostem u mnie bez szału...173cm piszesz o tych ostatnich na zdjęciu ? Model z GC wygląda tak jak ten cały błękitny na trzecim zdjęciu. Jeśli jeździsz dość wysoko przy Twoim wzroście, to możesz rozważyć te ostatnie. Najlepiej by było, jakbyś mógł gdzieś założyć i się usadowić wojto widziałem te Twoje, rewelacja, chociaż nie mam pojęcia jak z ich dostępnością Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareq Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 Faktycznie piękne za ile i gdzie można takie nabyć ? Zamontowanie wymagało jakiś przeróbek ? Wyglądają na super wygodne Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOŁEK Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Podepnę się pod temat foteli.Czy fotel pasażera jest seryjnie wyżej niż kierowcy na najniższym stopniu regulacji Przymierzam się za jakiś czas do zakupu foteli z STi i RHD widzę są w niezłej cenie tylko kwestia czy nie będę siedział jeszcze wyżej bo przypadnie mi wtedy fotel pasażera bez regulacji.Regulacji mi do niczego nie potrzebna.W poprzedni RSie miałem fotele z GTeka 97' i były super polecam każdemu te stołki gdybym wiedział że będzie kolejna Impreza to bym nie sprzedawał Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareq Posted March 17, 2015 Author Share Posted March 17, 2015 Fotele z Toyoty Supry jak dla mnie super:) Znalazłem jedne...1750 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Podepnę się pod temat foteli.Czy fotel pasażera jest seryjnie wyżej niż kierowcy na najniższym stopniu regulacji Tak. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Dlatego choć pasują wszystkie, najlepszym wyborem będą z GC, najlepiej GT'kowe bo jest szansa, że trafisz na EU czyli z normalną regulacją. GC STi były tylko jdm i fotel lewy nie ma regualcji. Ja mam z JDMa i przy 193cm wzrostu na fotelu kierowcy nie odczuwam dyskomfortu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOŁEK Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 Tak. Dzięki za info no to lipa Duża jest to różnica Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Dlatego choć pasują wszystkie, najlepszym wyborem będą z GC, najlepiej GT'kowe bo jest szansa, że trafisz na EU czyli z normalną regulacją. GC STi były tylko jdm i fotel lewy nie ma regualcji. Ja mam z JDMa i przy 193cm wzrostu na fotelu kierowcy nie odczuwam dyskomfortu. Ależ ja nigdzie nie napisałem, że jest jakiś dyskomfort. Źle mi było na stołku z bug'a Przez rok jeździłem na stołku z sti jdm i było bardzo spoko. Zmieniłem na GT bo mam sztukę z regulacją i chciałem być jeszcze niżej. Siak czy owak szyberdach mi przeszkadza TOŁEK Mogę to tylko ocenić po własnych odczuciach, ale powiedziałbym, że z 3 cm. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojto79 Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Witam, dzięki za opinie, co do montażu, to trochę zabawy było - fotel pasażera wystarczyło odkręcić prowadnicę od orgi i przykręcić fotel z supry Fotel kierowcy niestety trzeba było przyspawać do ori prowadnicy. Fotele z supry raz na jakiś czas się trafiają na allegro w rozsądnych cenach. Mój wreszcie podłączyłem elektrycznie i ma joystick do regulacji lędźwi i zamykania i otwierania boczków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 dareq mogę sprzedać ci ori stołki od Legacy Turbo. Są wygodniejsze od seryjnych i mają lepsze trzymanie boczne. Do dupowozu są bardzo ok. No i najważniejsze, po symbolicznym przebiegu 48 tyś km czyli praktycznie jak nowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Ivan Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Są wygodniejsze od seryjnych i mają lepsze trzymanie boczne Jakie trzymanie boczne? Fakt, że podgrzewanie bywa przyjemne, ale nawet na ulicę są nieco płaskie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kokosowy Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 U siebie mam fotele z jakiegos STi, może koledzy poznają z którego. Bardzo wygodne i super trzymanie boczne jak na seryjny fotel. http://img21.olx.pl/images_tablicapl/179323081_3_1000x700_subaru-legacy-turbo-4wd-sekwencja-lpg-220km-subaru.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts