Jump to content

Stuki w zawieszeniu - Type R

MegasWRC

Recommended Posts

Witajcie,

mam pytanie, wymieniłem w swoim Type R zawias i sprężyny na nowe, lecz w tylnym lewym kole stuka tak, jakby amor praktycznie nie istniał. Czego to może być przyczyna? Łączniki stab, stabilizator? Na starym zawiasie było to samo, dlatego postanowiłem o wymianie na nowy.

Dzięki za porady :)

Edited by MegasWRC

To jak na starym było to samo, to może być cała reszta.

Luzów na łożysku nie masz?

Szybciej, a na pewno celniej niż tu zdiagnozujesz to na jakiejkolwiek stacji kontroli pojazdów na szarpakach za 10-20 zł.

• 2 weeks later...

Wymienilem laczniki, pojechalem do diagnosty, wszystko niby ok a ciagle stuka. Myslalem ze klapa moze wali, podokrecalem ja, wyjalem lewarek bo myslalem ze to on moze dawac taki dzwiek, wyjalem zapas i ciagle to samo. Wyjalem dzis kanape, kielich jest nowka, zero sladow rdzy czy czegokolwiek. Amor dokrecony.

Nagralem filmik:

Moze ktos wie co to moze byc? To ten dzwiek jakby dwoch odbijajacych sie desek

Edited by MegasWRC

AGX chyba faktycznie nie powinien raczej tak stukac.

Moze faktycznie wez go gdzies na szarpaki na dluzej troche, porozmawiaj z jakims mistrzem szarpania tam i ponasluchujcie, skad to dokladnie dobiega? Chociaz niby piszesz, ze na diagnostyce nie wyszlo nic.

No ale cos jednak stuka... a w trakcie jazdy sam to nic nie obadasz niestety za wiele.

Edited by AMI

Te stuki wydobywaja sie np na jezdzie po zalepionej dziurze. Na wiekszej dziurze tak nie wali. Dziwne na maksa :-) sprawdzalismy wszystko, wydech, dyfer. Wszystko dokrecone. Chyba wsadze kogos do bagaznika i sie przejade :))