Fortis Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 @@AdaSch, Dla mnie bomba .. zamontował bym sobie to chętnie z przodu ... tylko nie wiem czy ów zestaw będzie pasował do zderzaka w Forku My14. A wydanie 400zł na próbę średnio mnie przekonuje .. Niby na ich stronie jest XT'ek z pokazaną pozycją taśmy. Zastanawia mnie działanie tego podczas jazdy po mieście, najlepszą opcją było by włączanie tego odpowiednim przyciskiem ..Mam też wątpliwości co do działania, bo linia klejenia 'sensora" przebiega przez miejsce montażu tablicy rejestracyjnej .. Niestety mam ta przyjemność że ASO przy zakupie zamontowało mi "piękne" czujniki cofania ...Szczerze to liczyłem na to że będą w kolorze a są piękne czarne że ja ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piottrus191 Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Mam taki zestaw nowy nieużywany czujników parkowania tył dedykowanych do Imprezy / Forka na tasmie tj bez dziurawienia zderzaka. Występował w katalogu akcesorii do forka, jakby ktoś potrzebował chętnie oddam bo u mnie nie doczekał sie montażu. To ja chętnie przyjme taki zestaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 ja u siebie zrobilem 4 otwory w dolnym czarnym plastiku dumnie zwanym "dyfuzorem zderzaka" ladnie sie komponuja i nie rzucaja w oczy i najwazniejsze calosc zrobiona "od dolu" bez sciagania zderzaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonda Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 ja u siebie zrobilem 4 otwory w dolnym czarnym plastiku dumnie zwanym "dyfuzorem zderzaka" ladnie sie komponuja i nie rzucaja w oczy i najwazniejsze calosc zrobiona "od dolu" bez sciagania zderzaka jakieś foty, ceny, cenne rady ;-) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonda Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 no całkiem ładnie to wyszło :-) dużo roboty z przepuszczeniem kabli do deski rozdzielczej ? Czym wierciłeś otwory ? Pisałeś, ze bez ściągania zderzaka - a jak z kablami, jak je przeciągnałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 wiercilem dolaczonym do zestawu wietlem/otwornica kable do wyswietlacza puszczasz prawym progiem kable od czujnikow puscilem wzdluz wiazki od haka holowniczego centralka od czujnikow jest we wnece przy prawej tylnej lampie (pod tapicerka) calosc roboty na max 2h Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonda Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 wiercilem dolaczonym do zestawu wietlem/otwornica kable do wyswietlacza puszczasz prawym progiem kable od czujnikow puscilem wzdluz wiazki od haka holowniczego centralka od czujnikow jest we wnece przy prawej tylnej lampie (pod tapicerka) calosc roboty na max 2h dzięki, muszę się przyjrzeć jak to wygląda w "realu" w życiu nic z elektryką w aucie nie robiłem ;-) Jakie zestaw czujników kupiłeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted March 23, 2015 Author Share Posted March 23, 2015 Mam taki zestaw nowy nieużywany czujników parkowania tył dedykowanych do Imprezy / Forka na tasmie tj bez dziurawienia zderzaka. Występował w katalogu akcesorii do forka, jakby ktoś potrzebował chętnie oddam bo u mnie nie doczekał sie montażu. daj cene na pw Niestety mam ta przyjemność że ASO przy zakupie zamontowało mi "piękne" czujniki cofania ... Szczerze to liczyłem na to że będą w kolorze a są piękne czarne że ja ....... czyli wiesz co miałem na myśli. Dla mnie podejście ASO to tragedia w sprawach estetycznych. chyba za bardzo wyznają zasadę "to nie moje auto wiec mi to obojętne" Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero84 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Witam, Macie może namiar godny polecenia w Wawie lub okolicach co montują czujniki? Może jak Żonie zamontuje to Legacy IV w kombi to będzie chciała jeździć Z góry dziękuje, Pozdrawiam, Link to comment Share on other sites More sharing options...
siidu Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 ktos montowal pikacze w Forku SG ? trzeba sciagac zderzak czy da rade bez? dzisiaj zagladalem pod i jakos srednio to widze strasznie wiela ta belka jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
siidu Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Macie jakiegos manuala zagladalem pod zderzak i jest sporo zatrzaskow wszystkie trzeba odkrecic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Ja zakladal bez sciaganua w tym dolnym czarnym pasie. Czujniki musza byc z soczewkami zeby nie patrzyly w dol Link to comment Share on other sites More sharing options...
siidu Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 ale Ty masz H6 a tam jest troszke inny zderzak... czy mowisz o forku ? o jakie soczewki Ci chodzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Pisze o forku sg. W tribece musialem sciagac zderzak Soczewki to taki podkladki stozki pod czujniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
siidu Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 U mnie jest jakos ciasno... U Ciebie jest tak samo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
J23 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Niezle to ale podejrzewam, ze bedzie problem z nie magnetycznym materialem (mam na mysli rozwiazanie z petla indukcyjna). Dla mnie najbardziej fajne rozwiazanie to kamery takie jak ma Land Rover (360 stopni). W terenie idealne.Teraz ma to tez Nisan w ofercie. Byl tu uzytkownik Forrest Gump. Mial to zrobione do Forestera z podgladem na tablecie zabudowanym we wnece obok lewarka. Niestety jego przerobki tak spodobaly sie moderatorni, ze je skasowali Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 U mnie jest jakos ciasno... U Ciebie jest tak samo?Mialem hak wiec jeszcze ciasniej. Tyle ze u mnie byl czarny plastik Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechanik Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Niestety jego przerobki tak spodobaly sie moderatorni, ze je skasowali A Foresta zbanowali Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppmarian Posted September 14, 2016 Share Posted September 14, 2016 tu troche widac jak mialem te czujniki zalozone bez zdejmowania zdezaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.