Rally Pig Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Witam, orientuje sie ktoś czy te silniki sa takie same. Chodzi mi ogólnie o to czy golas ej206 z Legacy bi-turbo podejdzie do imprezy ej205. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Podejść to podejdzie,ale te silniki trochę się różnią,stopniem sprężania np. EJ205 ma 8,0:1 a EJ206 ma 8,5-9,0:1 zaleznie od wersji i zastosowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rally Pig Posted March 15, 2015 Author Share Posted March 15, 2015 Jakie mogą być niepożądane skutki innego stopnia sprężania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Spalanie stukowe w górnym zakresie obrotów. Ale różnic jest wiecej,głowice,wtryski,osprzęt i wiazka silnika,Ecu. Sporo pracy żeby to się dobrze sprawowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rally Pig Posted March 15, 2015 Author Share Posted March 15, 2015 Jeszcze jedno pytanko, czy zamiast tego nowszy ej205 ten 225 koników by podszedł. Bo takich jest kilka dostępnych a tego 218 nie potrafię znaleźć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cybel Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 różnice WRX a GT my 99 to koła rozrządu , te metalowe co zczytuja zapłon różnią sie , kolektor wody tez ale podejdzie noo i mocowanie silnik skrzynia małe gwintowanie szpilki pod rozrusznik . tak , że wrx & gt99 do ogarnięcia . co z foresterem jeszcze nie przerabiałem ale sadze ze się da chociaż słyszałem różne opinie ze wałki i tłoki inne , a to ze tylko turbina i programem tak ze na sto nie doradzę , Parę róznic jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rally Pig Posted March 15, 2015 Author Share Posted March 15, 2015 Dzięki śliczne. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts