kamilwro Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 zakładałem juz chyba wszystko jeśli chodzi o 4tłoka, klocki EBC, czerwone,zółte, tarcze natomiast nacinane jak i gładkie, brembo również i dalej się krzywią, piasty i łożyska są ok, opony nowe Co trzeba założyc zeby chociaz przelatać 10kkm? (byłby cud) , prosze nie pisać ze 326mm bo nie wejdą mi na 17" WRX'owe , mam też duze brembo ale w innym aucie i tam jest ok. Polecicie jakis dobry zestaw hebli na przód jeśli chodzi o 294mm? dzięki acha, aktualnie mam założone BlackDiamant nacinane i nawietcane, ponoc sa ok, ale nie wiem jeszcze bo dopiero co założyłem i narazie latają klocki EBC yellowstuff'y zobaczymy za 1000km 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaLP Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Też miałem problem z tym hamulunkiem, ori tarcze plus czerwone EBC, i tarcze biły. Wina tego pewnie była taka że czerwone EBC wymagają nacinanej lub nawiercanej tarczy. Teraz mam gładkie Brembo i klocek Ferrodo DS2500 i wszystko działa, tarcze proste. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 Załóż tarcze i klocki ori, to przestaniesz mieć problemy. Miałem to samo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eddie_gt4 Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 gladkie OEM tarcze + DS2500 / RC5+ na 4-tloczku dobrze sie spisywaly i w GT, i w XT (seryjne gumowe przewody, plyn ATE Super Blue) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pitro Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 tarcze dba, klocek RC5\RC6\Hawk hp+ to dobry zestaw 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 dzieki za podpowiedzi, pomuki rozdane jak się zdecyduje na coś to napiszę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommo Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 no ale narazie nic nie kupuj, bo może byc dobrze 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRAF Posted March 13, 2015 Share Posted March 13, 2015 oczyscileś z rdzy piasty przed montażem? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted March 13, 2015 Author Share Posted March 13, 2015 oczyscileś z rdzy piasty przed montażem? oczywiście nawet musiałem leciutkim młoteczkiem obstukać conieco Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 a ja myślę, że dopóki tam nie wjedzie jakiś normalny klocek i normalna tarcza to dalej będzie się giąć - a ebc na pewno do normalnych nie należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted March 14, 2015 Author Share Posted March 14, 2015 a ebc na pewno do normalnych nie należy. siewcu mi się dobrze na nich jezdziło i jezdzi wczesniej miałem je przy złotych brembo i było całkiem fajnie, wiadomo ze to nie ceramika ani DS ale jesli chodzi o tanszy klocek to smiało moge polecić Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Ja miałem gładkie Brembo + klocki OMP R&S , nic się nie pogięło a i na Ułężu też dał radę Teraz mam jakieś tanie tarcze nacinane/nawiercane + klocki OMP R&S Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 a ebc na pewno do normalnych nie należy. siewcu mi się dobrze na nich jezdziło i jezdzi wczesniej miałem je przy złotych brembo i było całkiem fajnie, wiadomo ze to nie ceramika ani DS ale jesli chodzi o tanszy klocek to smiało moge polecić Może jeździ się i dobrze,ale klocki służą do hamowania. A jak już będziesz miał porównanie do dobrego klocka, to potwierdzisz słowa siewca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siewcu Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 Kamil, znowu przeczysz sam sobie. ostatnio chciałeś klocki do miasta, a kupiłeś żółte ebc, czyli najbardziej agresywny model który mają w ofercie... szczególnie, że do 4tłoka jest bardzo dobra opcja w postaci winmax arma 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted March 14, 2015 Author Share Posted March 14, 2015 kupiłem bo oferta dobra była razem z tarczami od kolesia (wojnów) wiesz Siewcu od kogo a jak bede zmieniał to juz wtedy 326mm, które mam, ale to jeszcze potrwa chwile dlatego musiałem cos zanabyć dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
grygo Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 czemu tak przy EBC sie upierasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 a tylne hamulce masz sprawne ? też je czyściłeś ? wymieniałeś klocki ? .... bo jak nie masz nic z tyłu, to nic dziwnego że przednie tarcze się szybko poddają, bo jakby nie liczyć masz prawie półtorej tony do zatrzymania 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted March 19, 2015 Author Share Posted March 19, 2015 Piter, fakt z tyłu nie ma już nic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zuczek99 Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 (edited) Miałem założone tarcze Tarox z nawiertami i nacieciami + ds2500 ,przy hamowaniu ze 180 do 60 jedna tarcza pękła ,więc bicie przy tym to Pikuś :-) Edited March 19, 2015 by Zuczek99 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilwro Posted March 21, 2015 Author Share Posted March 21, 2015 Miałem założone tarcze Tarox z nawiertami i nacieciami + ds2500 ,przy hamowaniu ze 180 do 60 jedna tarcza pękła ,więc bicie przy tym to Pikuś :-) Pepe to coś dla Ciebie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts