lojszczyk Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Pytanie dotyczy gniazda haka holowniczego. W dwóch autach mam różne gniazda. Chciałem zmienić na 9 pinowe, ale mi powiedzieli, że teraz trzeba mieć 13 pinowe. Nie wiem dlaczego, bo w przyczepie mam 9 pinowe. Czy jest jakaś przejściówka, czy trzeba zmieniać? Drugie pytanie jest takie, że ciągam łódź z lawetą i ona ma szerokość 2,7m. Nie jestem pewien czy powinien być pilot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Ad pyt.1. Są przejściówki. W 13 pinowych z gniazda pobierane jest np. napięcie do zasilania lodówki w przyczepie campingowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bungy Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 (edited) Raczej 2.55 to max, przyczepa pewnie ma mniej niż 2.30. http://www.v10.pl/prawo/Wytyczne,dotyczace,przewozenia,ladunkow,317.html WieniuZiel Edited March 11, 2015 by Bungy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts