Jump to content

Kontrolka od hamulca ręcznego

Krystian Pieszczek

Recommended Posts

Witam,

Wszystko było dobrze do czasu, zostawiłem auto wróciłem i pali sie kontrolka od hamulca ręcznego cały czas. Czym to może być spowodowane? Nie raz jak mocno zahamuje to on zgaśnie ale na chwile. post-18540-1425891369,1801_thumb.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dokładnie ta kontrolna sygnalizuje też zbyt niski stan płynu hamulcowego. Zobacz ile w zbiorniczku go masz jak coś to dolej i zobacz czy nie masz wycieków skoro płynu ubyło aż tyle że kontrolka się zaświeciła.

Nie no auto jest suchutkie, ale fakt może być mało o tym nie pomyślałem -,- Haha sprawdzę to jak odbiorę auto :).

Jest możliwe ze od mocnego hamowania plyn sie pali? Bo często hamulce były aż czerwone

Jakby sie zagotował, to byś wiedział.

Mi się raz zagotował i cieszę sie, że mam możliwość pamiętania tego faktu, bo było ... gorąco.

Jak często były czerwone, to albo ostro jeździsz, albo cos sie blokuje i klocek/klocki zjadło i płyn zszedł do zacisków.

Jakby sie zagotował, to byś wiedział.

Mi się raz zagotował i cieszę sie, że mam możliwość pamiętania tego faktu, bo było ... gorąco.

Jak często były czerwone, to albo ostro jeździsz, albo cos sie blokuje i klocek/klocki zjadło i płyn zszedł do zacisków.

Nw być może tłoczek sie wcisnął i jest minimum. Przód jest bardzo dobry lecz tył już słaby.