kubaRX Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Cześć, Mam impreza (No/Acceleration) 125km i chciałbym zmierzyć kompresje na każdym z cylindrów. Zastanawiam się nad zestawem do pomiarów. Pytanko: czy ktoś mógłby mi polecić jakiś zestaw który będzie pasował do boksera? Większość mechaników mówi że "Panie... boxer? to się nie da". Z góry dziękuję
Hugo Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Kiedyś kupiłem zwykły zestaw do mierzenia ciśnienia do pb na lolegro i działa jak w innych silnikach. Omijaj tych mechaników szerokim łukiem.
coobah Posted March 8, 2015 Posted March 8, 2015 Mam manometr do pomiaru kompresji Jonnesway o taki:http://www.narzedziak.pl/jonnesway-probnik-sprezania-cisnienia-w-cylindrach-benzyna-ar020017.htmlPlusem jest to, ze mozna odpiac wezyk na szybkozlaczce przy zegarze. Mialem extremalna sytuacje w Jeepie, gdzie byl utrudniony dostep i zajechany gwint swiecy (wezyk zbyt gietki by wkrecic). Oszlifowalem ta wkrecana koncowke na rozmiar klucza. Najpierw sam wezyk w gniazdo, na to klucz rurowy (mozna dokrecic nawet uparty gwint) potem zdejmujesz klucz, zakladasz zegar i jazda. Uratowal mi dupsko.
Tuono Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 ja kupiłem z przesyłką za 42 zł brutto nowy i z FV 23% , działa
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.