allshaq Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 witam, dzisiaj pojawil sie nowy problem - piszczenie w prawym przednim kole - dzieje sie to zazwyczaj podczas powolnej jazdy (NIE hamowania) - dzwiek przypomina piszczenie gumy... co to moze byc ? zawieszenie ? lozysko ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bombur Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 może zapieczone hamulce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Sprawdź grubość klocków hamulcowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brt Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 albo zalęgły Ci się piszczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
odrobina Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Jaki pacjent? Mam tak samo w forku od paru miesięcy, wg mnie to z tyłu. Jak byłem pokazać sprawę mechanikowi przestało piszczeć - teraz znowu piszczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurojanek Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Mi kiedyś piskało i nie mogłem dojść co: okazało się że blacha osłony tarczy gdzieś się odgięła i zaczęła popiski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chefofrats Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 U mnie kiedyś kamyczek zaklinował się przy tarczy i piszczał, może i tutaj stało się coś podobnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krychoj Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 U mnie piszczało tak ił_ _ _ił _ _ _ił_ _ _ił. Kolega w robocie wiedział,że już jestem niedaleko. Zapiekały się klocki w prowadnicach smarowałem smarem miedzianym i przechodziło na chwilę.Potem przyszlifowałem klocki by luźno wchodziły i już nie piszczy.Tylko czasem jak samochód długo postoi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brudi Posted December 20, 2015 Share Posted December 20, 2015 U mnie tak piszczy, ale tylko w czasie skręcania. Najmocniej przy manewrowaniu, ale również przy ciasnych zakrętach np na osiedlowych uliczkach. piszczenie jakby guma gdzieś tarła. Wykluczyłem pompę wspomagania, ona ma zupełnie inny dźwięk. Ktoś ma jakiś pomysł? nasmarowałęm nawet wazeliną manszety na przegubach, bo myślałem że to one tak piszczą, ale nie pomogło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts