stk Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Witam! Wymieniłem przednią szybę w moim Foresterze 2,0 rocznik 2000. Po wymianie zgubiłem uszczelkę górną. Założyli nową w ramach reklamacji. Po upływie 2 tygodni zgubiłem prawą uszczelkę tej samej szyby. Czy to się zdarza? W serwisie (Nord Glass) powiedzieli, że nie mieli takiego przypadku. Gdzie można kupić taką uszczelkę? Pozdrawiam stk
KRYSZTAŁ Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Można kupić z metra ale gdzie to nie podpowiem bo nie wiem. Mi też w poprzednim Forku 2001r. ktoś tak szybę wkleił, że nie założyli najpierw uszczelki i wkleili szybę a uszczelkę na sylikon na szybę Przy 180 na trasie mi ją oderwało Musiał ktoś spatrolić przy wstawianiu szyby. Prawą uszczelkę??? Tam są zaczepy więc albo połamali i ją przykleili albo źle zapięli ale raczej połamali i ni kupili drugich.
maciulek Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 zdarza sie i to często też zgubiłem prawą uszczelke na antystradzie, podkreśle że była nowa na nowych zaczepach i a i tak przy 160km/h ją wyrwało, jak kupie następną to zamontuję ją na kleju do szyb i tego już pęd powietrza nie ruszy. Co do źródeł kupna odpuść sobie ASO - cena kosmos, filuj dział "sprzedam" albo aledrogo.pl, łatwo nie będzie - rzadki temat.
ozarek Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 cena tych bocznych uszczelek w ASO wcale nie powala ~110,- /str + spinki ~10,-/szt potrzeba 4szt. Po upływie 2 tygodni zgubiłem prawą uszczelkę tej samej szyby. Czy to się zdarza? W serwisie (Nord Glass) powiedzieli, że nie mieli takiego przypadku. zostawili stare spinki, a one są jednorazowe z założenia. Czasami da się założyć drugi raz ale nie trzymają już dobrze i pęd powietrza może listwę zdmuchnąć. Też zgubiłem prawą i po analizie używek w cenach ~50-70 PLN+przesyłka wybór nówki za niewiele więcej był oczywisty.
stk Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 Witam! Kończę ten temat. Dziękuję za odpowiedzi. Kupiłem na allegro używaną listwę za 40 zł w b. dobrym stanie poza spinkami mocującymi. W serwisie wymienili wszystkie spinki na nowe - chyba w ramach reklamacji, bo nic nie zapłaciłem. Rację mają Kryształ i Ozarek - te spinki są jednorazowe - po demontażu trzeba je wymienić na nowe, nie ma innej opcji. Pzdr stk
jasnyp Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Odświeże kotleta. Forster 98 - czy żeby wymienić samą uszczelke górną przedniej szyby trzeba ściągać szybę? Dziękuję
fidel25 Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 podbijam! Kolejny raz odleciała mi uszczelka górna przedniej szyby. Stukała o dach i zdążyłem się zatrzymać i ją zawinąć do bagażnika. Oryginalna zaginęła w trasie jakiś czas temu - ta obecna jest produkcji saint Gobain. W niskich temperaturach robi się dość sztywna. Ona fabrycznie jest na "wcisk", ale co myślicie o nałożeniu cienkiej warstwy kleju w miejscu, w którym wchodzi na szybę? Przerabiał to ktoś ?
ewemarkam Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 podbijam! Kolejny raz odleciała mi uszczelka górna przedniej szyby. Stukała o dach i zdążyłem się zatrzymać i ją zawinąć do bagażnika. Oryginalna zaginęła w trasie jakiś czas temu - ta obecna jest produkcji saint Gobain. W niskich temperaturach robi się dość sztywna. Ona fabrycznie jest na "wcisk", ale co myślicie o nałożeniu cienkiej warstwy kleju w miejscu, w którym wchodzi na szybę? Przerabiał to ktoś ?Ja, jakieś 2-3tyg temu. Cienko nałożyłem kleju takiego do szyb samochodowych. Trzyma jak głuchy drzwi.
fidel25 Posted April 19, 2021 Posted April 19, 2021 W dniu 12.04.2021 o 21:34, ewemarkam napisał: W dniu 12.04.2021 o 21:31, fidel25 napisał: podbijam! Kolejny raz odleciała mi uszczelka górna przedniej szyby. Stukała o dach i zdążyłem się zatrzymać i ją zawinąć do bagażnika. Oryginalna zaginęła w trasie jakiś czas temu - ta obecna jest produkcji saint Gobain. W niskich temperaturach robi się dość sztywna. Ona fabrycznie jest na "wcisk", ale co myślicie o nałożeniu cienkiej warstwy kleju w miejscu, w którym wchodzi na szybę? Przerabiał to ktoś ? Ja, jakieś 2-3tyg temu. Cienko nałożyłem kleju takiego do szyb samochodowych. Trzyma jak głuchy drzwi. Dzięki! wypróbuję.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.