Jump to content

Realizowanie gwarancji auta zakupionego w PL

Mike_gda

Recommended Posts

Witam Panowie,

mam pytanie odnośnie realizacji gwarancji również tej przedłużonej? Czy naprawy gwarancyjne można realizować wyłącznie w aso, które sprzedało pojazd (mówimy wyłącznie o autach z polskich salonów) czy też mogę sobie wybrać inne polskie ASO?

Np kupuję auto w Katowicach ale naprawę chcę zgłosić w ASO w Warszawie? Czy warszawski salon nie będzie robił problemów?

Pozdrawiam,

M

Teoria teorią a praktyka praktyką. Pytałem bardziej o doświadczenia użytkowników. Słyszałem opinie, że serwis ASO inaczej podchodzi do pojazdów kupionych w konkurencyjnych salonach :/

A jakaż to różnica? Skoro słyszałeś, to pewnie wiesz dlaczego? Bom żywo zainteresowany, jakaż by to mogła być przyczyna różnicowania klientów: ten kupił u nas i naprawiamy na gwarancji, a ten kupił u konkurencji to niech spada albo płaci. Tak to słyszałeś?

Słyszałem opinie, że serwis ASO inaczej podchodzi do pojazdów kupionych w konkurencyjnych salonach :/

ASO serwisuje wszystkie auta , bez względu na "pochodzenie" a ewentualne naprawy gwarancyjne finansowane są przez importera (po odpowiednim udokumentowaniu) więc nie ma różnicy gdzie kupiony . 

Ja miałem naprawę w ASO innym niż to które sprzedało mi "przedłużenie gwarancji " i wszystko poszło bez problemów. Gwoli ścisłości - naprawa u P. Andrzeja Kopera, gwarancja kupiona w Dawoj-u. Nie odczułem abym był traktowany gorzej ... Jakiś kolejny mit ...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Edited by MForbi

Moim zdaniem ASO nie będzie robiło żadnych problemów z naprawą w przypadku przedłużonej gwarancji, ponieważ nie decyduje o uznaniu zasadności naprawy. Decyduje o tym ubezpieczyciel, który może mieć odmienne zdanie od ASO. Więc dochodzi do sytuacji gdzie ASO mówi trzeba to i to naprawić zgłasza to do ubezpieczyciela, który poprzez swojego rzeczoznawcę mówi: ASO się myli ten pojazd jest sprawny.