Mike_gda Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Witam Panowie, mam pytanie odnośnie realizacji gwarancji również tej przedłużonej? Czy naprawy gwarancyjne można realizować wyłącznie w aso, które sprzedało pojazd (mówimy wyłącznie o autach z polskich salonów) czy też mogę sobie wybrać inne polskie ASO? Np kupuję auto w Katowicach ale naprawę chcę zgłosić w ASO w Warszawie? Czy warszawski salon nie będzie robił problemów? Pozdrawiam, M Link to comment Share on other sites More sharing options...
FOR CVT Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 mam pytanie odnośnie realizacji gwarancji również tej przedłużonej? Wypadało przynajmniej przeczytać http://www.subaru.pl/docs/pspg/OWU_Subaru_PPG_Nowe.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mike_gda Posted March 5, 2015 Author Share Posted March 5, 2015 Teoria teorią a praktyka praktyką. Pytałem bardziej o doświadczenia użytkowników. Słyszałem opinie, że serwis ASO inaczej podchodzi do pojazdów kupionych w konkurencyjnych salonach :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 A jakaż to różnica? Skoro słyszałeś, to pewnie wiesz dlaczego? Bom żywo zainteresowany, jakaż by to mogła być przyczyna różnicowania klientów: ten kupił u nas i naprawiamy na gwarancji, a ten kupił u konkurencji to niech spada albo płaci. Tak to słyszałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Słyszałem opinie, że serwis ASO inaczej podchodzi do pojazdów kupionych w konkurencyjnych salonach :/ ASO serwisuje wszystkie auta , bez względu na "pochodzenie" a ewentualne naprawy gwarancyjne finansowane są przez importera (po odpowiednim udokumentowaniu) więc nie ma różnicy gdzie kupiony . Link to comment Share on other sites More sharing options...
MForbi Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 (edited) Ja miałem naprawę w ASO innym niż to które sprzedało mi "przedłużenie gwarancji " i wszystko poszło bez problemów. Gwoli ścisłości - naprawa u P. Andrzeja Kopera, gwarancja kupiona w Dawoj-u. Nie odczułem abym był traktowany gorzej ... Jakiś kolejny mit ... Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edited March 5, 2015 by MForbi Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebb Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Moim zdaniem ASO nie będzie robiło żadnych problemów z naprawą w przypadku przedłużonej gwarancji, ponieważ nie decyduje o uznaniu zasadności naprawy. Decyduje o tym ubezpieczyciel, który może mieć odmienne zdanie od ASO. Więc dochodzi do sytuacji gdzie ASO mówi trzeba to i to naprawić zgłasza to do ubezpieczyciela, który poprzez swojego rzeczoznawcę mówi: ASO się myli ten pojazd jest sprawny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts