DONPHEONE Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 Witam. Podczas skrętu w prawo słychać stukanie z prawej strony(dźwięk jak przy uszkodzonym przegubie). Przegub zewnętrzny wykluczam bo został właśnie wymieniony. Na wewnętrznym jakby delikatny luz ale nie od strony półosi,tylko od strony skrzyni. Impreza 95 rok, 2.0. N/A 115km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lojszczyk Posted March 4, 2015 Share Posted March 4, 2015 A bierzesz pod uwagę wiskozę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DONPHEONE Posted March 5, 2015 Author Share Posted March 5, 2015 Ale to tylko z prawej strony jest słychać. Co z tym robic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ADK90 Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Lozysko sprawdz czy ma luz i czy nie szumi. Auto na podnosnik rozpedzic i sluchac czy cos nie wyje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MM555 Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 może koło słabo dokręcone ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DONPHEONE Posted March 7, 2015 Author Share Posted March 7, 2015 Koła dokręcone,łożyska git. Na kole żadnych luzów. Jak się złapie za półoś i porusza to czuć delikatny luz ale nie od str przegub wewnętrzny-półoś, tylko od strony skrzynia-przegub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m@ilo Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Jeżeli to przy skrzyni to miejmy nadzieje ze to tylko przegub wyrobiony bo inaczej to grubsza sprawa. Wydaje mi się ze gdzieś na forum był opisywany podobny przypadek. Subaru Legacy, Setting Differential Preload -EricTheCarGuy Zobacz to na YT Z mojego doswiadczenia. W forku 99 mam to samo tyle ze bez skręcania stuka i to przy przyspieszaniu. Są to luzy przegubów przy skrzyni mechanik twierdzi ze to tylko przegub a ten 'trzpień' wychodzący ze skrzyni nie ma luzow. Ja mam dwa wyjścia. Oryginał z Aso 800 PLN za przegub lub używka na alledrogo 150 za kompletna półoś ale to zawsze loteria. Zamienniki ciężko dostępne Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Delikatny luz może być. Przegub wymieniałeś na Oem czy zamiennik? Zamiennik może być fabrycznie wadliwy. Sprawdź czy dźwięk pojawia się jak z gazem wchodzisz w zakręt. Jeśli tak to może być przegub. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DONPHEONE Posted March 9, 2015 Author Share Posted March 9, 2015 Luz jest większy z prawej niż z lewej strony. Przegub zamiennik. Jutro do warsztatu, może coś wyczają bo mi juz ręce opadają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andre82 Posted March 9, 2015 Share Posted March 9, 2015 Moze być przegub wadliwy sam niedawno przerabiałem temat.Po wymianie przegub po 25 kilometrach na zjeździe z obwodnicy dal o sobie znac w sposob drastyczny bo aż autem szarpało na boki.kupilem dwie polosie kompletne bo komplet taniej wyszedl. dzwiek dochodzil z prawej strony wymiana prawej polosi dalej to samo wymienilem lewa i cisza. Co ciekawe przegub lewy nie pracowal gladko tylko z wyczuwalnymi przeskokami jakby coś go blokowalo. Zachciało się taniej wyszło drożej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts