Jump to content

Zawieszenie do Legacy Turbo 1993

Lemiech

Recommended Posts

Hello

Pytanie dla obeznanych w temacie, w legacy turbo kombi 1993 muszę wymienić przednie i tyle wahacze...

z czego będą pasowały z jakich modeli mogę szukać, czy np alu wahacze z imprezy ( 2001-2002 ) na przód pasują ? ( oczywiście zmiana stabilizatora i łączników + polibusze )

co montować na tył i czy występowały do tych modeli ( legacy, impreza ) tylne wahacze aluminiowe

dzięki za wsparcie

pzdr

Lemiech

Możesz dziś na warszawski spot wpaść?

Na żywo bym Ci opowiedział i pokazał.

QBUTEK - byłem ale ok 21:25-30

ew napisz mi proszę nr do siebie zadzwonię

w seryjnych nie podoba się to, że są przesunięte i jeśli już wymieniam to wolę dać alu bo lżejsze

Możesz dziś na warszawski spot wpaść?

Na żywo bym Ci opowiedział i pokazał.

A może napisz kilka słów, też chętnie posłucham, a na spota nie mam jak podjechać :)

Sent with Tapatalk

• 2 weeks later...

Mam chwilę, to piszę.

Do Legacy I będą pasować wszystkie wahacze oprócz z sedanów STi, bo tamte z tego co kojarzę są dłuższe.

Z tyłu oryginalnie chyba nie wychodziły aluminiowe wahacze.

Jeżeli z tyły wymienisz wahacz poprzeczny z mocowaniem pod łączniki staba, to zacznie się zabawa ze stabem tylnym.

Do Legacy I pasują tylko staby z tego modelu. Jeżeli będziesz chciał zamontować z Imprezy, to będziesz musiał wklepać lub wyciąć wzmocnienie podłogi pod kołem zapasowym.

Dodatkowo moim zdaniem blaszane wahacze z mocowaniem do staba są trwalsze od rurkowych, które są osłabione właśnie przy uszach do stabów. Ale do nich też bez zabawy podejdą tylko dedykowane łączniki i staby.

Z przodu nie jestem pewien jak jest z kompatybilnością sworzni wahaczy między stalowymi, a alu.

Inne są też mocowania do łączników staba, w alu dedykowane są tylko łączniki z kulami. Jednak można je zastąpić innymi z przemyślanymi modyfikacjami.

Staby z przodu pasują tylko NA do NA, a turbo z turbo. Nie są zamienne - przeszkadza kolektor wydechowy.

Poli to dobra dorga --> zapraszam do mnie, bo projektowałem oddzielnie od innych produktów swoje poduchy do zawieszenia.

Moim zdaniem, jeżeli nie dostałeś w prezencie wahaczy alu, to bym się w wymianę nie bawił.